FC Barcelona se zbate să realizeze câteva mutări de răsunet în această perioadă de mercato, pentru ca Xavi să aibă la dispoziție un lot valoros, cu care să atace oboective majore în viitoarea stagiune, precum câștigarea campionatului sau Champions League. După oficializarea achizițiilor lui Christensen și Kessie, catalanii sunt aproape de o altă mutare care să întărească echipa.
Unul dintre jucătorii doriți insisntent de Xavi este Raphinha, iar brazilianul este aproape de a semna cu gruparea blaugrana. Chelsea este și ea în cursa pentru jucătorul lui Leeds și a făcut o ofertă consistentă, dar Raphina își dorește cu orice preț să ajungă la Barcelona și acest lucru contează enorm.
Citește și:
Liga
Barcelona a dat lovitura! A obținut banii necesari pentru înregistrarea transferurilor verii
ACUM 18 ORE

FC Barcelona, la un pas să perfecteze transferul lui Raphinha

Conform jurnalistului Ben Jacobs, citat de Sport.es, Barcelona a decis să pluseze pentru transferul brazilianului și Leeds este gata să uite de oferta de la Chelsea. Astfel, catalanii vor plăti aproximativ 75 de milioane de € pentru atacantul lateral, din care 55 de milioane sumă fixă, iar 20 de milioane sub formă de bonusuri.
Omul decisiv în această tranzacție a fost Deco, agentul lui Raphinha, care a fost în ultimele zile la Barcelona și i-a convins pe șefii clubului că fără achitarea acestei sume jucătorul nu va ajunge pe Camp Nou. Raphinha este încântat să lucreze cu Xavi și s-a decis de ceva vreme să facă pasul spre La Liga, deși salariul oferit de Chelsea sau alte cluburi din Premier League ar fi fost mai mare.
Raphinha a fost în ultimii doi ani unul dintre cei mai buni jucători de la Leeds, formație la care a ajuns în toamna lui 2020, de la Rennes, gruparea de pe Elland Road plătind pentru el 18,6 milioane de €. În cele două sezoane petrecute la Leeds, brazilianul a jucat 67 de meciuri, marcând 17 goluri și oferind 12 pase decisive. În ultima vreme, Raphinha a devenit un om important și la naționala Braziliei, pentru care a adunat deja 9 selecții și 3 goluri. În mod normal, acesta va face parte din lotul Selecao la Campionatul Mondial din Qatar.
Raphinha a ajuns în Europa la Guimaraes, în 2016, pe când avea 19 ani. După doi ani, Sporting a plătit pentru el 21 de milioane de €, iar în 2019 a fost cedat în Ligue 1, la Rennes.
Liga
Cum arată topul favoritelor la câștigarea titlului în La Liga, înainte de startul sezonului 2022/23
ACUM 19 ORE
Liga
Remarca incomodă făcută de Xavi la adresa lui Lewandowski! Ce a spus antrenorul Barcelonei în 2021
ACUM 20 ORE