FC Barcelona a reușit o campanie de achiziții uluitoare, iar Xavi ar putea alinia o echipă stelară, care să se bată cu șanse reale la câștigarea titlului în La Liga și chiar la cel din Champions League. Situația financiară a catalanilor este însă una delicată, iar presa din Spania susține că am putea asista la un scenariu inedit.
Mai exact, doi dintre jucătorii nou-veniți ar putea deveni liberi de contract și pleca de la echipă fără să fi jucat vreun minut într-un meci oficial. Este vorba despre Franck Kessie și Andreas Christensen, ambii veniți liberi după terminarea contractelor cu Milan, respectiv Chelsea.
Conform Sport.es, agenții acestora au fost precauți și au impus clauze prin care fotbaliștii pot redeveni liberi dacă nu le vor fi înregistrate contractele până la startul sezonului. Deocamdată, Barcelona nu a reușit să înregistreze noii jucători la Liga Spaniolă, deoarece nu îndeplinește normele fair-play-ului financiar.
Liga
Cum arată noul contract pe care Griezmann îl va semna cu Atletico! La ce sumă de bani a renunțat
ACUM O ORĂ
Citește și:

FC Barcelona ar putea rămâne fără Kessie și Christensen

Astfel, catalanii sunt contra-cronometru, deoarece sâmbătă va avea loc primul meci din noul sezon, cu Rayo Vallecano, iar starurile ajunse pe Camp Nou în această vară ar putea fi în tribune dacă oficialii nu vor rezolva problema la timp. Laporta a dat asigurări că totul va intra în normal în această săptămână, dar fanii sunt în continuare cu sufletul la gură și așteaptă anunțul oficial.
Sursa citată notează că Barcelona are și o variantă de rezervă în ceea ce-i privește pe Christensen și Kessie, în caz că nu-i va putea folosi cu Rayo Vallecano. Mai exact, șefii clubului îi vor ruga pe jucători să nu-și activeze clauzele care i-ar face liberi, deoarece contractele lor pot fi înregistrate până pe 31 august, deci ar mai fi timp suficient pentru rezolvarea problemei.
Barcelona încearcă în aceste zile să scape de anumiți jucători, principalii vizați fiind Memphis Depay și Frenkie de Jong, care au și salarii foarte mari. Vânzarea acestora ar fi o adevărată gură de oxigen pentru bugetul clubului, iar achizițiile din această vară vor putea fi înregistrate la Ligă. În caz contrar, Laporta și colaboratorii săi se vor vedea nevoiți să vândă o nouă parte din Barca Studio, structură din care au fost deja cedate 24.5 procente.
Liga
Final de telenovelă: Cifrele acordului dintre Barcelona și Atletico Madrid în cazul "Griezmann"
IERI LA 09:23
Liga Campionilor UEFA
Barcelona merge la UEFA după erorile de arbitraj din duelul cu Inter! Anunțul presei din Spania
IERI LA 08:48