Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FC Barcelona, PSG și City pregătesc un schimb de senzație! De Jong, cheia întregii operațiuni

Nicu Savin

Publicat 09/08/2022 la 17:30 GMT+3

FC Barcelona are în continuare dificultăți în a înregistra contractele noilor veniți, dar catalanii continuă să fie un actor principal pe piața transferurilor. Conform reputatului jurnalist catalan Gerard Romero, în zilele următoare am putea asista la un schimb în 3 între clubul de pe Camp Nou, PSG și Manchester City.

Frenkie de Jong

Credit imagine: AFP

FC Barcelona a realizat o campanie de achiziții stelară, Lewandowski, Kessie, Christensen, Raphinha și Kounde ajungând pe Camp Nou. Contractele acestora încă nu au fost înregistrate la Liga Spaniolă, deoarece catalanii nu se încadrează în regulile fair-play-ului financiar, însă oficialii i-au asigurat pe fani că lucrurile se vor rezolva până la finalul săptămânii, când va începe noul sezon.
În plus, șefii de pe Camp Nou lucrează intens la o ultimă mutare în mercato, care ar transforma echipa lui Xavi într-un adevărat dream-team. Este vorba despre aducerea lui Bernardo Silva de la Manchester City. Presa din Spania și cea din Anglia au scris de multă vreme despre interesul Barcelonei pentru portughez, care la rândul său și-ar dori să plece. De altfel, Guardiola a și declarat înainte de prima etapă din Premier League că mijlocașul ar putea părăsi campioana Angliei.
Conform reputatului jurnalist Gerard Romero, recunoscut pentru informațiile exacte pe care le deține când vine vorba despre Barcelona, catalanii au ajuns la un acord cu Manchester City pentru transferul lui Silva. Prețul mijlocașului ar fi unul destul de redus, în jur de 55 de milioane de €.

FC Barcelona, PSG și City pregătesc un schimb spectaculos de jucători

Totuși, sursa citată notează că mutarea s-ar putea produce într-un context mai larg, adică să fie parte dintr-un schimb de jucători între Barcelona, PSG și Manchester City. Mai exact, Silva ar putea să ajungă la Barcelona, Frenkie de Jong la PSG, iar Marco Verratti la Manchester City.
Potrivit lui Romero, această variantă a apărut deoarece Verratti nu s-ar înțelege deloc cu Galtier și ar prefera să plece de la Paris.
"Mi-e greu să cred că, dacă va veni Bernardo Silva, Frenkie va rămâne. Asta din cauza unei probleme salariale și a unei probleme de spațiu. Dar poate exista o mișcare în trei părți, între City, Barça și PSG.Bernardo Silva la Barça , Frenkie de Jong la PSG și Verrati la City. Poate că este de neimaginat acum, dar această nebunie vine pentru că Verrati nu se înțelege cu Galtier. Sunt zile foarte agitate", a declarat Romero în cadrul unui Podcast despre transferuri, citat de as.com.
Întreaga operațiune va fi dificil de realizat, iar torul pare să depindă de Frenkie De Jong și de acceptul său de a pleca de pe Camp Nou.. Barcelona vrea să scape de olandez cu orice preț și Xavi îl dorește insistent pe Bernardo Silva, iar Guardiola va vrea cu siguranță să acopere o eventuală plecare a portughezului. Deși l-a transferat în această vară pe Kalvin Philips, antrenorul campioanei Angliei ar putea fi încântat de ideea de a-l lua pe Verratti, un mijlocaș cu cifre excelente în ultimii ani. În plus, plecarea italianului ar lăsa un gol imens la PSG, iar De Jong ar fi o variantă ideală pentru a-l umple.
Rămâne de văzut cum se va termina această "telenovelă", dar cert e că perioada de transferuri încă nu s-a terminat și există șanse să se producă multe alte mișcări care să "zguduie" fotbalul european.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo