FC Barcelona s-a confruntat cu mari probleme financiare, dar acestea au fost rezolvate în mare parte prin vânzarea unui procent semnificativ din drepturile TV. În urmă cu câteva săptămâni, catalanii au oficializat încheierea unui acord cu Sixth Street, o companie de investiții renumită la nivel mondial, care a virat peste 200 de milioane de € în schimbul a 10% din drepturile TV pentru următorii 25 de ani.
Astăzi, gruparea de pe Camp Nou a făcut încă un pas în această direcție și a anunțat că alte 15 procente din drepturile TV pentru următorul sfert de secol au fost cedate celor de la Sixth Street. Chiar dacă de această dată nu s-a dezvăluit suma, jurnaliștii de la Mundo Deportivo susțin că în conturile clubului vor ajunge în jur de 400 de milioane de €.
"FC Barcelona anunță investiții suplimentare de la Sixth Street, o companie de investiții lider la nivel mondial, cu o experiență vastă în lumea sportului și mass-media, în urma achiziției anunțate anterioare a 10% din drepturile de televiziune ale clubului. Cu această a doua tranzacție, FC Barcelona a vândut încă 15% din drepturile de televiziune ale clubului din La Liga. În total, Sixth Street va primi 25% din drepturile de televiziune în următorii 25 de ani.
Liga
FC Barcelona, PSG și City pregătesc un schimb de senzație! De Jong, cheia întregii operațiuni
ACUM 8 ORE
Tranzacția execută o propunere care a primit sprijin majoritar din partea membrilor Clubului la Adunarea Generală Extraordinară din iunie anul trecut", a fost comunicatul emis de Barcelona.
Citește și:

FC Barcelona, gata să încheie în forță o campanie de transferuri stelară

Odată ce problemele financiare au fost date uitării, Barcelona încearcă o ultimă mare lovitură pe piața transferurilor. După ce i-a adus în această vară pe Frank Kessie, Andreas Christensen, Raphinha și Robert Lewandowski, formația blaugrana mai are un singur obiectiv: transferul unui fundaș central de mare valoare.
Jules Kounde era prima opțiune, dar francezul se pare că va ajunge la Chelsea, presa engleză anunțând mutarea ca iminentă. Astfel, Xavi s-a reorientat și îl vrea pe Pau Torres, internaționalul spaniol de 25 de ani de la Villarreal. Conform Marca, prețul fundașului ar fi de 50 de milioane de €, iar cei de la Villarreal nu vor să cedeze la negocieri, mai ales că jucătorul mare are doi ani de contract.
Pau Torres a fost și pe lista lui Juventus, care l-a pierdut pe De Ligt, vândut la Bayern Munchen, dar torinezii l-au transferat deja pe Gleison Bremer de la AC Torino, astfel că au renunțat la ideea de a-l achiziționa pe iberic.
În cazul în care nu va reuși transferul lui Pau Torres, Barcelona are și o variantă alternativă. Presa iberică scrie că oficialii catalanilor s-au interesat de situația lui Inigo Martinez, jucătorul lui Athletic Bilbao. Om cu 19 selecții la naționala mare a Spaniei, Martinez ar fi o variantă mai ieftină pentru Barcelona, deoarece mai are doar un an de contract cu gruparea de pe San Mames. Bascii nu vor neapărat să-l vândă, dar sunt dispuși să negocieze dacă jucătorul își va manifesta dorița de a pleca. Martinez are o clauză de reziliere de 80 de milioane de €, dar cu siguranță suma unui eventual transfer va fi mult mai mică.
Bundesliga
Borussia Dortmund i-a găsit înlocuitor lui Haller! Ce atacant cu experiență au adus nemții
IERI LA 20:34
Liga
"După Messi și Ronaldo, eram eu! Toți granzii mă voiau!" Dezvăluirea unui jucător liber de contract
IERI LA 20:14