Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Frenkie de Jong refuză să meargă la United! Motivele pentru care olandezul preferă Chelsea sau Bayern

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 20/07/2022 la 16:58 GMT+3

Barcelona a rămas dispusă să-l cedeze pe Frenkie de Jong (25 de ani) la Manchester United, mai ales după ce "catalanii" și-au întărit lotul cu câteva transferuri importante. Totuși, mijlocașul olandez nu este interesat de o posibilă mutare pe Old Trafford. Fotbalistul a declarat că nu-i place orașul Manchester și că formația lui Erik ten Hag este condusă defectuos.

Frenkie de Jong

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Răzvan Rădulescu
Manchester United ajunsese în urmă o săptămână la un acord cu Barcelona pentru transferul mijlocașului olandez, Frenkie de Jong. Aproximativ 85 de milioane de euro erau dispuși să ofere oficialii "diavolilor roșii" Barcelonei, însă transferul a picat după ce clubul blaugrana are restanțe salariale și bonusuri pe care trebuie să i le ofere lui Frenkie de Jong.

United, ignorată de Frenkie de Jong

Potrivit Sport, citat de Daily Mail, Frenkie de Jong nu are absolut niciun interes să aleagă Manchester United. Fostul mijlocaș al lui Ajax a mărturisit că nu-i place orașul și nici organizarea clubului. În vârstă de 25 de ani, Frenkie de Jong nu vrea să părăsească Camp Nou, însă "catalanii" trebuie să-l transfere pentru a acoperi noile transferuri (Lewandowski, Raphinha, Kessié și Christensen).
Cu siguranță, un al treilea motiv pentru care de Jong refuză să meargă pe Old Trafford este că "diavolii roșii" vor evolua sezonul următor doar în Europa League, după ce au terminat abia pe locul șase în sezonul precedent de Premier League.
Semifinalist cu Ajax în Champions League, în 2019, Frenkie de Jong a fost toată vara pe lista de transferuri ale lui Erik ten Hag. La un moment dat, oficialii lui Manchester, Richard Arnold și John Murtough, au fost văzuți în Barcelona pentru a încheia un eventual transfer.
Citește și:

De Jong renunță la United, dar nu și la Premier League

Deși nu vrea să plece de la Barcelona, Frenkie de Jong nu refuză un posibil transfer la Chelsea. Potrivit Daily Mail, Frenkie nu spune nu unei posibile mutări pe Stamford Bridge. Clubul londonez va evolua sezonul următor în grupele Champions League, iar mai mult decât atât, olandezul apreciază "proiectul" și "structura" pe care noul proprietar, Todd Boehly, le-a implementat la Chelsea. De asemenea, Londra este văzută de mijlocașul olandez, ca un oraș foarte "atractiv" în care el și logodnica lui, Mikky Kiemeney, să locuiască.
Potrivit presei din Anglia, Bayern München este un alt club care-l atrage pe Frenkie de Jong. Internaționalul olandez este coleg la națională cu Matthijs de Ligt (22 de ani), care s-a transferat la campioana din Germania, pentru care va evolua până în 2027.
Cotat la 60 de milioane de euro conform Transfermarkt, Frenkie de Jong se află în turneul de pregătire din Statele Unite, alături de lotul Barcelonei. Mijlocașul olandez a fost introdus la începutul reprizei a doua în victoria Barcelonei, scor 6-0 cu Inter Miami, echipa patronată de David Beckham. De Jong a venit la Barcelona în 2019 când formația blaugrana îi plătea lui Ajax 86 de milioane de euro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo