Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gary Neville critică strategia Barcelonei: "De ce tot aleargă după Super Ligă?"

Alex Masgras

Publicat 23/07/2022 la 13:43 GMT+3

Gary Neville, fostul mare jucător al celor de la Manchester United, a criticat strategia financiară a celor de la Barcelona. Fostul internațional englez nu este de acord cu cea mai nouă decizie a catalanilor de a vinde 15% din drepturile TV.

Gary Neville

Credit imagine: Getty Images

Gary Neville nu o menajează pe Barcelona. Fostul mare jucător al celor de la Manchester United critică strategia financiară a clubului catalan.
Recent, Barcelona a vândut 10% din drepturile TV din La Liga companiei americane Sixth Street pentru următorii 25 de ani. În urmă cu câteva zile, catalanii au anunțat că au vândut alte 15 procente companiei americane, pentru a putea găsi fondurile necesare pentru a realiza noi transferuri.
Citește și:

Gary Neville, despre Barcelona: "Un club disperat"

Decizia celor de la Barcelona de a vinde 25% din drepturile TV pentru următorii 25 de ani nu este privită cu ochi buni de cei mai mulți fani ai catalanilor, dar nici de foști jucători din alte țări.
Gary Neville consideră că Barcelona a ajuns un club care caută cu disperare bani pentru a putea cheltui în perioada de transferuri, toate aceste decizii fiind doar o loterie pentru viitorul clubului. De asemenea, Neville nu a ratat ocazia a de critica Barcelona pentru susținerea proiectului "Superliga":
"De ce tot aleargă Barcelona după Superligă? Acesta este motivul! Un club disperat cu datorii de 1,2 miliarde de lire sterline își vinde drepturile tv pentru a cheltui astăzi pe jucători, în speranța că va da roade. Se aruncă cu zarurile cu un club uriaș", a scris Neville pe Twitter.
"Noi continuăm să dezvoltăm strategia noastră şi suntem încântaţi că am încheiat un acord suplimentar cu Sixth Street, care ne oferă o creştere semnificativă a solidităţii noastre financiare", a spus Joan Laporta, potrivit Agerpres, după anunțul că Barcelona a vândut drepturile TV pentru următorii 25 de ani.
Barcelona a rămas unul dintre cluburile care susțin proiectul "Superligii", alături de Real Madrid și Juventus. În aprilie 2021, atunci când s-a încercat crearea unei ligi cu cele mai bune echipe din Europa, Gary Neville a fost unul dintre cei mai vehemenți contestatari ai acestei idei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo