Gary Neville nu o menajează pe Barcelona. Fostul mare jucător al celor de la Manchester United critică strategia financiară a clubului catalan.
Recent, Barcelona a vândut 10% din drepturile TV din La Liga companiei americane Sixth Street pentru următorii 25 de ani. În urmă cu câteva zile, catalanii au anunțat că au vândut alte 15 procente companiei americane, pentru a putea găsi fondurile necesare pentru a realiza noi transferuri.
Citește și:
Liga
Barcelona vrea neapărat un fundaș dreapta! Asalt pentru un jucător de la o rivală din La Liga
ACUM 8 ORE

Gary Neville, despre Barcelona: "Un club disperat"

Decizia celor de la Barcelona de a vinde 25% din drepturile TV pentru următorii 25 de ani nu este privită cu ochi buni de cei mai mulți fani ai catalanilor, dar nici de foști jucători din alte țări.
Gary Neville consideră că Barcelona a ajuns un club care caută cu disperare bani pentru a putea cheltui în perioada de transferuri, toate aceste decizii fiind doar o loterie pentru viitorul clubului. De asemenea, Neville nu a ratat ocazia a de critica Barcelona pentru susținerea proiectului "Superliga":
"De ce tot aleargă Barcelona după Superligă? Acesta este motivul! Un club disperat cu datorii de 1,2 miliarde de lire sterline își vinde drepturile tv pentru a cheltui astăzi pe jucători, în speranța că va da roade. Se aruncă cu zarurile cu un club uriaș", a scris Neville pe Twitter.
"Noi continuăm să dezvoltăm strategia noastră şi suntem încântaţi că am încheiat un acord suplimentar cu Sixth Street, care ne oferă o creştere semnificativă a solidităţii noastre financiare", a spus Joan Laporta, potrivit Agerpres, după anunțul că Barcelona a vândut drepturile TV pentru următorii 25 de ani.
Barcelona a rămas unul dintre cluburile care susțin proiectul "Superligii", alături de Real Madrid și Juventus. În aprilie 2021, atunci când s-a încercat crearea unei ligi cu cele mai bune echipe din Europa, Gary Neville a fost unul dintre cei mai vehemenți contestatari ai acestei idei.
Liga
Barcelona s-a săturat de un jucător care refuză să plece! Cum încercă să rezolve situația
ACUM 11 ORE
Liga
FC Barcelona, asalt pentru Bernardo Silva! Ce jucători e dispus să sacrifice Xavi pentru portughez
ACUM 15 ORE