Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Infuzie financiară la Barcelona! Clubul catalan va primi o sumă uriașă care poate fi investită în transferuri

Eurosport
DeEurosport

Publicat 01/08/2022 la 16:53 GMT+3

Barcelona s-a redresat după criza financiară prin care a trecut. Clubul catalan face tot posibilul să depășească perioada grea prin care a trecut și a încheiat mai multe contracte importante pentru club. 100 de milioane de euro va primi Barca pentru 25% din compania Barca Studios.

Präsident Joan Laporta

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Joan Laporta a anunțat că va activa o a treia pârghie financiară, pentru a obține noi venituri pentru Barcelona. Astfel, în cadrul conferinței de presă în care Jules Kounde a fost prezentat ca noul jucător sub comanda lui Xavi, președintele catalan a spus că s-a ajuns la un acord pentru 25% din Barca Studios, adică proiectul care se ocupă de drepturile de televizare ale echipei.
Suma primită în schimbul acestui procent este uriașă: 100 de milioane de euro. Laporta a găsit clubul la pământ din punct de vedere economic în momentul venirii sale, iar transferurile făcute și situația financiară de acum demonstrează implicarea noului președinte. Fanii pot acum să spere la noi mutări, iar plecarea lui Frenkie de Jong ar facilita și mai mult îndeplinirea lor.
CITEȘTE ȘI:

Joan Laporta, lovitură uriașă de imagine la Barcelona

Laporta a specificat că Barca Studios cuprinde tot ce este legat de NFT-uri, Tokken-uri sau partea virtuală a clubului. După încheierea acestei înțelegeri, el s-a arătat încrezător că va putea să îi înregistreze cu ușurință pe cei nou veniți, pentru ca aceștia să poată evolua în LaLiga.
Cele 25% de procente din Barca Studios au fost vândute către Socios.com. Compania se laudă că este principalul furnizor de tehnologii blockchain pentru tot ce înseamnă sport sau divertisment. Ei transmit că au misiunea de a implica fanii mai mult la echipele pe care le susțin, prin sondaje care să ajute la luarea unor decizii, anunță MondoDeportivo.

Barcelona a cheltuit deja peste 150 de milioane de euro

Principala și, probabil, una dintre ultimele ținte ale acestei perioade de mercato pentru spanioli este Bernardo Silva. Mijlocașul de la Manchester City va fi foarte greu de adus, englezii cerând undeva la 100 de milioane în schimbul său. Tocmai de aceea se insistă atât de mult pentru transferul lui Frenkie de Jong.
Lewandowski și Raphinha sunt cele mai sonore nume ajunse la Barca în această vară, clubul cheltuind peste 150 de milioane pentru transferuri, după ce în urmă cu un an era într-o criză financiară accentuată. S-a mai vorbit despre Marcos Alonso și Azpilicueta, ambii de la Chelsea, însă situația dintre cele două cluburi s-a deteriorat după ce Barcelona a reușit să aducă mai toți jucătorii doriți de englezi.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo