Laporta își menține prețuirea pe care a avut-o mereu pentru starul argentinian, indiferent de tensiunile provocate de plecarea acestuia. Despărţirea de Messi a fost considerată un pas obligatoriu pentru renaşterea clubului, având în vedere situația economică de pe Campo Nou. Laporta este de părere că plecarea lui Messi a fost un rău necesar, pentru scădere masei salariale, și că decizia a fost foarte dificil de luat.
În ultima săptămână s-a vorbit mult despre o revenire a lui Messi pe Camp Nou, iar această posibilitate pare a deveni o certitudine cu fiecare zi care trece. În vara lui 2023, sud-americanului îi expiră contractul cu PSG, iar Barcelona îi va propune revenirea. Echipa catalană a redevenit o super-forță în Europa, iar Lionel va avea ocazia să își încheie cariera "acasă", în glorie, cu un nou trofeu UCL în palmares.
"Mă simt îndatorat față de Leo Messi. Mi-ar plăcea să își încheie cariera aici, la Barcelona, și să primească standing ovation pe fiecare stadion pe care evoluează. Cred că pot face acest lucru posibil. Aceasta este ambiția noastră, intențiile mele cu Leo sunt clare", a dezvăluit Laporta.
Liga
Barcelona vrea neapărat un fundaș dreapta! Asalt pentru un jucător de la o rivală din La Liga
ACUM 10 ORE
Factorul economic va fi de asemenea important pentru Barcelona, dar conducerea clubului este de părere că nu va fi la fel de important și pentru Messi. Oficialii catalanilor speră că decizia argentinianului va fi luată cu inima.

Barcelona, una dintre cele mai tari campanii de achiziții din istorie

Dacă înainte de plecarea lui Messi, Barcelona nu se putea gândi la cucerirea Champions League și chiar titlul în Spania părea un obiectiv prea îndrăzneț, în ultimele 9 luni lucrurile s-au schimbat fundamental.
De la venirea lui Xavi, echipa a arătat din ce în ce mai bine, iar acum e de așteptat ca lucrurile să ajungă la alt nivel, după o campanie de transferuri stelară.
Pe lângă prelungirea contractului lui Dembele până în 2024, catalanii au făcut câteva mutări răsunătoare, în frunte cu Robert Lewandowski, adus de la Bayern pentru 50 de milioane de euro (5 milioane din această sumă e sub formă de bonusuri).
Pe Camp Nou au mai fost aduși Jules Kounde, de la Sevilla, Raphinha (Leeds), Christensen (Chelsea) și Kessie (Milan). Pe ultimii doi formația blaugrana nu a plătit o sumă de transfer, fotbaliștii aflându-se la final de contract cu fostele formații.
Liga
FC Barcelona, asalt pentru Bernardo Silva! Ce jucători e dispus să sacrifice Xavi pentru portughez
ACUM 17 ORE
Liga
Barcelona pregătește noi transferuri chiar dacă nu l-a înregistrat pe Kounde! Situație incredibilă
14/08/2022 LA 12:48