Articol scris de Răzvan Rădulescu
Lionel Messi a ajuns gratis la Paris Saint Germain, în august 2021. Messi a părăsit Barcelona din cauza problemelor financiare ale clubului. Formația antrenată în prezent de Xavi nu i-a putut prelungi contractul lui Lionel Messi. Președintele blaugrana, Joan Laporta, a susținut că a pus interesele clubului mai presus de cele ale lui Messi, dar acum este dornic să-l readucă pe Lionel la Barcelona.

Laporta: "Mă simt îndatorat moral față de Messi"

Liga
"După Messi și Ronaldo, eram eu! Toți granzii mă voiau!" Dezvăluirea unui jucător liber de contract
IERI LA 20:14
Președintele Barcelonei a declarat că îl dorește cu insistență pe Messi înapoi la Barcelona. Mai mult decât atât, Laporta crede că poate realiza un transfer reușit dacă folosește strategia potrivită.
"Am făcut ceea ce trebuia să fac pentru a pune instituția deasupra celui mai bun jucător din istoria noastră. Îl cunosc pe Messi de când era copil și îl iubesc pe Leo. Mă simt îndatorat moral față de Messi. Este cel mai bun jucător din istoria noastră și voi face tot posibilul pentru a mă asigura ca poate avea cel mai bun sfârșit al carierei sale îmbrăcat în tricoul Barcelonei", au fost cuvintele lui Laporta, citate de Mirror.
Citește și:
Laporta este conștient ce înseamnă Messi pentru Barcelona, însă șeful clubului catalan știe că va avea mult de muncă pentru a-l readuce pe Camp Nou.
"Aș vrea să-l aduc înapoi. Nu va fi ușor, dar cred că cu strategia corectă am putea face asta. Cred că Messi este cel mai important jucător din istoria noastră. Într-o lungă perioadă de succes a fost lider. El a fost cel care a entuziasmat suporterii. Vom face tot posibilul ca Messi să-și încheie cariera la Barcelona și să fie aplaudat de toată lumea", a mărturisit Laporta.
De 7 ori câștigător al Balonului de Aur, Messi mai are contract cu PSG până în iunie 2023. Conform Mirror, sunt șanse mici ca Barcelona să poată să-l transfere pe Messi înainte de expirarea contractului din cauza problemelor financiare. Astfel, o eventuală întoarcere a lui Messi pe Camp Nou s-ar putea realiza gratuit, după ce contractul cu parizienii va expira.
POATE MESSI SĂ CONDUCĂ ARGENTINA CĂTRE TITLUL MONDIAL ÎN ACEST AN?

Messi își dorește o revenire la Barcelona

Component al unui trio de senzație în atacul lui PSG, alături de Neymar și Mbappe, Lionel Messi a vorbit despre întoarcerea la Barcelona. Starul argentinian a vorbit și despre un viitor rol în afara terenului și felul în care ar putea ajuta clubul blaugrana.
"Nu știu când se încheie contractul meu cu PSG, dar mă voi întoarce la Barcelona. Întotdeauna am spus că mi-ar plăcea să ajut clubul. Mi-ar plăcea să fiu director tehnic la un moment dat. Nu știu dacă va fi la Barcelona sau nu", a mărturisit Lionel Messi.
"Dacă există o posibilitate, aș dori să contribui din nou pentru că este clubul pe care îl iubesc și mi-ar plăcea ca acesta să continue să meargă bine, să continue să crească și să fie unul dintre cei mai buni din lume", a încheiat argentinianul.
Lionel Messi are o cotă de piață de 50 de milioane de euro, conform site-ului de specialitate Transfermarkt. Internaționalul argentinian a înregistrat niște cifre istorice în tricoul Barcelonei. 672 de goluri în 778 de partide, plus alte 303 pase decisive sunt bornele fotbalistului care ajungea la doar 12 ani la celebra Academie La Masia. În tricoul lui PSG, Messi a înscris 11 goluri în 35 de meciuri și a reușit 15 pase decisive.
Ligue 1
Messi a marcat primul gol din foarfecă în carieră! Reușita este una istorică pentru argentinian
07/08/2022 LA 07:44
Ligue 1
PSG, un monument al disciplinei sub noua conducere! Ce reguli trebuie să respecte Messi sau Mbappe
04/08/2022 LA 13:22