Robert Lewandowski a avut parte de o primire fantastică din partea fanilor Barcelonei, în fața cărora a apărut astăzi prima dată, în cadrul unei festivități de prezentare demne de un adevărat star. Polonezul a purtat un tricou cu numărul 9 pe spate, număr care până la venirea sa i-a aprținut lui Memphis Depay.
Olandezul nu s-ar fi putut opune cedării acestui număr nici dacă ar fi vrut, deoarece decizia a aparținut conducerii clubului. Laporta a explicat că această mișcare s-a făcut din rațiuni de imagine și a subliniat că Depay a fost foarte înțelegător.
"Decizia ca Lewandowski să poarte numărul 9 a aparținut clubului. Ținem foarte mult la imagine și credem că a fost decizia potrivită. Totul s-a făcut cu un respect față de Memphis, care a înțeles pe deplin situația", a spus Laporta, citat de Mundo Deportivo.
Liga
Barcelona a dat lovitura! A obținut banii necesari pentru înregistrarea transferurilor verii
ACUM 3 ORE
Sursa citată notează că Depay a fost înștiințat de ieri că îi va fi luat numărul 9, iar în această dimineață Lewandowski a ținut să-i mulțumească olandezului pentru concesia făcută.
Citește și:

Depay, aproape de un transfer la Juventus

Poziția lui Depay este lense de înțeles în condițiile în care viitorul său este departe de Barcelona. Ajuns în vara trecută pe Camp Nou, olandezul nu a impresionat în mod deosebit, iar transferurile stelare din această vară precum și prelungirea contractului cu Dembele i-au restrâns serios opțiunile de a juca prea mult.
De altfel, Xavi chiar l-a informat pe Depay despre acest lucru, iar acesta este aproape de a pleca de la Barcelona. Agentul său negiciază cu mai multe cluburi, dar cel mai interesat ar fi Juventus, o variantă agreată și de jucător. Torinezii vor să-l ia pe olandez sub formă de împrumut, cu opțiune obligatorie de cumpărare în vara viitoare. Barcelona ar cere în jur de 20 de milioane de € în schimbul său, o sumă care nu ar reprezenta o problemă pentru Juventus.
Conform presei catalane, singurul impediment în calea tranzacției este legat de salariul fotbalistului. Juventus nu-i poate oferi salariul pe care îl are la Barcelona, dar oficialii din Piemont speră ca batavul să-și reducă din pretenții, iar transferul să se facă înainte de începerea noului sezon.
Pe lângă Juventus, mai multe echipe din Premier League sunt interesate de Memphis Depay, dar acesta ar ezita să revină în Anglia, acolo unde a avut o perioadă slabă la Manchester United. Barcelona vrea să scape de Memphis, dar și de alți jucători, cât mai repede posibil, pentru ca noile achiziții să poată fi înregistrate la Liga Spaniolă.
Liga
Cum arată topul favoritelor la câștigarea titlului în La Liga, înainte de startul sezonului 2022/23
ACUM 4 ORE
Liga
Remarca incomodă făcută de Xavi la adresa lui Lewandowski! Ce a spus antrenorul Barcelonei în 2021
ACUM 5 ORE