Robert Lewandowski la Barcelona a fost printre cele mai răsunătoare transferuri făcute în această vară în fotbalul mondial. Deși nimic nu anunța plecarea polonezului de la Bayern în urmă cu câteva luni, acesta a decis că e momentul pentru o nouă provocare și după lungi negocieri a ajuns în Catalunya.
Atacantul a jucat deja pentru echipa lui Xavi în turneul de pregătire din SUA, dar astăzi a fost prezentat în mod oficial pe stadionul Camp Nou, în prezența fanilor. Entuziasmnul a fost unul uriaș cu ocazia acestui eveniment, peste 55.000 de suporteri primindu-l pe atacant pe legendara arenă din Barcelona. Există multe echipe de top care nu au atât de mulți suporteri la meciurile oficiale, ceea ce întărește ideea că pentru Barcelona venirea polonezului este un moment istoric.
Liga
Barcelona, doar o remiză în prima etapă de La Liga! Catalanii, fără gol cu Rayo Vallecano de 3 ani
13/08/2022 LA 21:14
După ce a jonglat cu mingea în mijlocul terenului în uralele asistenței, Lewandowski a oferit o scurtă declarație și i-a cucerit din prima pe suporteri: "Estic molt content" (Sunt foarte fericit), a spus atacantul în catalană, stârnind ovații din tribune.
"Mulțumesc foarte mult. Este o onoare să fiu aici, să fiu jucător la Barcelona. A fost un drum lung, dar până la urmă sunt aici. Sunt foarte fericit. Sunt sigur că voi marca o mulțime de goluri pe stadionul ăsta. Aștept sprijinul vostru. Este incredibil să văd atât de mulți suporteri pe acest stadion. Este ceva foarte special pentru mine. Sunt sigur că fiecare meci de pe Camp Nou va fi magic. Sper că putem câștiga titluri", a adăugat Lewandowski, citat de Mundo Deportivo.

Lewandowski: "Nu simt că am 33 de ani"

Ceva mai târziu, la conferința de presă, polonezul a subliniat că se simte excelent și chiar dacă are 33 de ani simte că mai are multe de oferit. Atacantul a punctat că pentru el a fost momentul potrivit să plece de la Bayern și că discuțiile avute cu Xavi l-au determinat să aleagă Barcelona.
"Nu contează vârsta mea acum, este doar un număr. Nu simt că am 33 de ani. Fizic mă simt foarte bine, am jucat la cel mai înalt nivel de mulți ani.În ceea ce privește transferul nu a fost ușor să părăsesc Bayern pentru că am petrecut 8 ani acolo,dar pentru mine și familia mea a fostpasul perfect în viața mea și în cariera mea.
După câteva minute din prima discuție am știut deja care este ideea antrenorului. Când am vorbit cu el, am înțeles ideea și ce vrea de la mine. După aceste conversații am știut că el este persoana potrivită cu care să lucrez în continuare", a conchis Lewandowski.
Lewandowski va avea ocazia să marcheze primul gol în tricoul Barcelonei duminică, atunci când echipa lui Xavi va juca ultimul meci de pregătire înaintea noului sezon, contra mexicanilor de la Pumas U.N.A.M. Primul meci oficial din noua stagiune va avea loc pe 13 august, tot pe Camp Nou, cu Rayo Vallecano, în prima etapă din La Liga.
Liga
Barcelona a dat lovitura! A obținut banii necesari pentru înregistrarea transferurilor verii
12/08/2022 LA 12:18
Liga
Cum arată topul favoritelor la câștigarea titlului în La Liga, înainte de startul sezonului 2022/23
12/08/2022 LA 11:14