Articol scris de Alex Masgras
Robert Lewandowski se simte foarte bine la Barcelona. Atacantul polonez a fost primit cu brațele deschise de către noii săi colegi în cantonamentul din Statele Unite.
Lewandowski a debutat deja în tricoul catalanilor în weekend, atunci când a evoluat 45 de minute în partida amicală cu Real Madrid din Las Vegas.
Liga
Barcelona, pregătită pentru noul sezon! Anunțul lui Xavi înainte de meciul pentru Trofeul Gamper
IERI LA 15:21
"M-am simțit foarte bine din primul moment în care am ajuns aici, sunt foarte fericit. Toată lumea m-a primit cu brațele deschise aici. Mă simt foarte fericit", a declarat Lewandowski pentru AS.
Fostul atacant de la Bayern Munchen este hotărât să aducă trofee pe Camp Nou. Trofeul UEFA Champions League este principalul obiectiv al polonezului, dar încearcă să rămână cumpătat și spune că totul trebuie luat pas cu pas. Lewandowski a vorbit și despre Raphinha, un alt jucător adus în această vară de Barcelona, alături de care polonezul se simte foarte bine:
"Dacă am venit aici, am venit ca să câștig titluri. Trofeul Champions League este cel mai important, dar trebuie să luăm lucrurile pas cu pas.
Este ușor să mă înțeleg cu Raphinha. Este un jucător grozav, cu o calitate uriașă. Văd în el un tânăr cu o dorință foarte mare de performanță cu foarte mult potențial", a mai spus Lewandowski.

Lewandowski nu vorbește despre celebrul 8-2 în vestiarul Barcelonei

Lewandowski a vorbit și despre asemănările dintre Xavi și Pep Guardiola, fostul său antrenor de la Bayern Munchen. La rândul său, Xavi a fost antrenat de actualul antrenor al celor de la Manchester City, iar polonezul este încântat de stilurile asemănătoare ale celor doi antrenori: "E ușor pentru mine să înțeleg sistemul, deoarece am lucrat cu Pep atâția ani. Sunt doi antrenori grozavi care pun accent pe aspectele tactice ale jocului. Este ușor pentru mine să înțeleg ce îmi cere".
Toată lumea din vestiarul Barcelonei se concentrează pe ce trebuie să facă în prezent. Lewandowski spune că nu vorbește cu noii săi colegi despre cele patru goluri pe care le-a marcat împotriva Realului în 2013, pe vremea când evolua la Borussia Dortmund, dar nici despre celebrul 8-2 dintre Bayern și Barcelona din 2020.
"Fotbalul nu este despre ce ai făcut în trecut, este despre ce faci în prezent. Cele patru goluri cu Real Madrid au avut loc cu mult timp în urmă, sunt deja în trecut.
De acel meci cu atât mai puțin (n.r. Bayern-Barcelona 8-2). Nimeni nu își aduce aminte de el", a mai spus Lewandowski.
Pentru Lewandowski și Barcelona urmează acum alte două partide amicale în Statele Unite. Catalanii vor juca cu Juventus (27 iulie) și New York Red Bulls (31 iulie), după care vor reveni pe Camp Nou, pentru partida cu UNAM din Mexic, ultima înaintea debutului în noul sezon din La Liga.
Liga
Barcelona, aproape de un acord cu un nou sponsor! Cine poate fi noul partener al catalanilor
IERI LA 14:09
Liga
Lewandowski a primit numărul 9 la Barcelona la ordinul lui Laporta! Cum a reacționat Memphis Depay
05/08/2022 LA 18:08