Robert Lewandowski și-a dorit enorm să ajungă la Barcelona în această vară și în cele din urmă și-a îndeplinit visul. Catalanii au ajuns la un acord du Bayern pentru transferul său, iar atacantul s-a deplasat deja la Miami pentru a se alătura echipei.
Imediat după ce Barcelona a confirmat transferul, Lewandowski a oferit o primă reacție prin intermediul site-ului oficial al clubului, dar abia astăzi a avut loc prezentarea sa oficială. În prezența președintelui Joan Laporta, polonezul a susținut prima conferință de presă în calitate de jucător al Barcelonei, chiar la Miami.
Citește și:
Liga
Lewandowski a primit numărul 9 la Barcelona la ordinul lui Laporta! Cum a reacționat Memphis Depay
05/08/2022 LA 18:08

Lewandowski: "Sunt pregătit să fac parte din acest club, care are o istorie incredibilă"

Barcelona a câștigat cu 6-0 primul amical din SUA, cu Inter Miami, ceea ce l-a impresionat pe Lewandowski, care a subliniat că este în locul ideal unde să atingă cele mai mari performanțe în fotbal. Atacantul a menționat că este gata să intre în programul catalanilor și să debuteze chiar la următorul meci, care va fi împotriva lui Real Madrid, pe 24 iulie.
"Sunt foarte fericit să fiu aici. A fost nevoie de muncă grea pentru a mă putea alătura Barcelonei. Știu că avem mult de lucru în față, dar ieri am văzut potențialul mare pe care îl avem și sunt pregătit să fac parte din acest club, care are o istorie incredibilă, dar are și perspective mari.
În ultimele zile am putut face câteva antrenamente, dar sunt pregătit să intru în dinamica echipei și sper să pot juca cât mai curând, chiar în meciul următor. Tot ce s-a întâmplat în ultimele zile a fost incredibil pentru mine, dar asta e fotbalul, totul merge repede.
Ca atacant, sper să pot marca goluri și să fac tot posibilul pentru a câștiga meciuri. Este noua mea provocare. În lumea fotbalului, trebuie să vrei să câștigi, iar eu sunt în cel mai bun loc pentru a o face", a spus Lewandowski, citat de as.com.
Lewandowski va începe curând antrenamentele sub comanda lui Xavi, care va ajunge și el în SUA, după ce nu a putut pleca alături de echipă din cauza unor probleme cu viza. Dacă nu va debuta în duelul cu Real Madrid de peste 4 zile, Lewandowski ar putea juca primul meci în tricoul blaugrana pe 27 iulie, când catalanii dispută al 3-lea meci din turneul american, cu Juventus.
Liga
Barcelona, înștiințată de la La Liga că nu poate înregistra noile achiziții! Ce soluții au catalanii
05/08/2022 LA 16:21
Liga
Lewandowski, întâmpinat de 55.000 de fani pe Camp Nou! Polonezul i-a cucerit prin discursul său
05/08/2022 LA 14:37