Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Marele pariu al lui Ancelottii pentru sezonul în curs: "I-am zis că, dacă nu dă 10 goluri, îmi rup carnetul şi plec"

Cristian Mihală

Publicat 16/09/2022 la 11:44 GMT+3

Fede Valverde este marele pariu al lui Carlo Ancelotti pentru sezonul în curs. După o stagiune în care Vinicius Jr şi Benzema au strălucit, tehnicianul lui Real Madrid se aşteaptă ca tânărul uruguayan să "explodeze".

Coach Carlo Ancelotti of Real Madrid celebrates the victory during the UEFA Champions League match between Real Madrid v Manchester City at the Santiago Bernabeu on May 4, 2022 in Madrid, Spain.

Credit imagine: Getty Images

Ancelotti îl consideră pe Fede Valverde nu doar un mijlocaş de mare perspectivă, ci o certitudine, unul dintre cei mai buni din lume pe postul lui. Dar italianul vrea ceva mai mult aport ofensiv de la jucătorul care abia a împlinit 24 de ani şi a dezvăluit ce i-a transmis înainte de actuala stagiune.
"I-am zis lui Fede că dacă nu va marca măcar 10 goluri în acest sezon, îmi voi rupe carnetul de antrenor şi voi pleca", a dezvăluit tehnicianul madrilenilor, care a vrut astfel să îi dea şi mai multă încredere mijlocaşului.
Discuţia a venit în contextul în care Federico Valverde a jucat în 42 de meciuri sezonul trecut, nereuşind să înscrie vreun gol. Acum, uruguayanul pare să fi căpătat mult mai multă încredere după discuţia cu Ancelotti: are 3 goluri în 7 meciuri jucate, în UCL şi La Liga.
Conform as.com, Real Madrid a primit o ofertă de 100 de milioane de € pentru uruguayan în ultimele două zile ale perioadei de transferuri. Liverpool a fost clubul care a dorit să-l transfere pe mijlocașul de 24 de ani, cotat la 70 de milioane de € de site-ul de specialitate transfermarkt.com. Oferta superioară a "cormoranilor" se poate traduce printr-o "disperare" a lui Jurgen Klopp de a-și întări mijlocul terenului pentru acest sezon.
Refuzul celor de la Real Madrid a venit imediat, iar acesta este unul cât se poate de logic. Formația de pe Bernabeu stă grozav la capitolul financiar, deci nu avea nevoie de bani, iar Valverde este deja un jucător indispensabil pentru Ancelotti. În finalul sezonului trecut, uruguayanul a fost un om decisiv, pasa de gol din finala Champions League, câștigată de Real chiar împotriva lui Liverpool (1-0), fiind cea mai bună dovadă.

Ancelotti a dus-o pe Real Madrid la cel mai bun parcurs din istoria modernă

Real Madrid a avut un parcurs fără greșeală în acest debut de sezon, câștigând toate cele 8 meciuri oficiale disputate până acum în La Liga şi Champions League. Asta se traduce prin cel mai bun start de sezon din epoca recentă și al 3-lea cel mai bun din istoria clubului, primele două performanțe fiind obținute cu mai bine de 50 de ani în urmă.
Recordul all-time al clubului a fost stabilit acum mai bine de jumătate de secol, în sezoanele 1961-1962 și 1968-1969, când madrilenii au câștigat primele 11 meciuri oficiale.
În istoria recentă, Realul lui Pellegrini era pe primul loc până acum. Sub îndrumarea chilianului, echipa a câștigat primele 7 meciuri în sezonul 2009-2010. Cea mai bună serie sub cârma lui Zidane a fost ăn sezonul 2016-2017, când Realul a câștigat primele 6 meciuri oficiale.
Astfel, Carlo Ancelotti este la 4 victorii de a intra definitiv în istoria lui Real Madrid. Pentru asta, "Los Blancos" trebuie să câștige următoarele 4 meciuri oficiale. Cel mai greu pas pare chiar următorul, când Real va juca derby-ul cu Atletico, pe Wanda Metropolitano, la finalul acestei săptămâni. După pauza competițională, madrilenii vor înfrunta Osasuna, Șahtior Donetsk și Getafe, astfel că există premisele unei performanțe nemaiîntâlnite până acum de la înființarea echipei.
Ultima înfrângere a lui Real Madrid datează din 8 mai, când echipa lui Ancelotti a pierdut în fața lui Atletico Madrid, dar la vremea respectivă era deja campioană şi pregătea finala Champions League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo