Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Nagelsmann, după despărțirea de Lewandowski: "Barcelona e singurul club care nu are bani, dar transferă tot ce vrea!"

Bianca Dumitru

Actualizat 20/07/2022 la 11:11 GMT+3

Barcelona a rezolvat în ultimele zile transferul lui Robert Lewandowski, ajungând la un acord cu șefii lui Bayern pentru suma de 45 de milioane de euro, la care se vor mai putea adăuga alte 5 milioane ca bonusuri. Antrenorul bavarezilor, Julian Nagelsmann, a comentat situația clubului blaugrana.

Julian Nagelsmann und Robert Lewandowski

Credit imagine: Getty Images

Barcelona și Bayern Munchen au ajuns, la finalul săptămânii trecute, la un acord pentru transferul lui Robert Lewandowski. Golgheterul polonez a ajuns pe Camp Nou în schimbul a 45 de milioane de euro, la care se mai pot adăuga alte 5 milioane de euro, sub formă de bonusuri.
Polonezul este al patrulea transfer realizat în această vară de catalani, care i-au mai adus în lotul lui Xavi și pe Andreas Christensen și Franck Kessie, transferați ca jucători liberi de contract, și pe Raphinha, pentru care au plătit 58 de milioane de euro.
Ținând cont de contextul economic fragil în care se află Barcelona, antrenorul lui Bayern Munchen a comentat campania de transferuri a clubului blaugrana din această vară.
Întrebat despre transferul lui Lewandowski, Julian Nagelsmann s-a arătat contrariat de faptul că, în ciuda problemelor financiare, Barcelona reușește să-i semneze pe toți fotbaliștii doriți de staff-ul tehnic.
"Barcelona este singurul club care nu are bani, dar cumpără toți jucătorii pe care îi dorește. Nu știu cum. Este un pic ciudat, un pic nebunesc", a declarat tehnicianul campioanei din Bundesliga, citat de publicația catalană As.
Citește și:

Ce transferuri mai vor să facă șefii Barcelonei

În ciuda problemelor financiare cu care se confruntă, Barcelona s-a mișcat foarte bine pe piața transferurilor și a adus jucători de la echipe de top din Europa. Catalanii se pregătesc pentru noul sezon și vor să intre din nou cu șanse reale în lupta pentru titlu, dar și pentru trofeul Champions League.
Președintele clubului catalan a vorbit despre situația de pe Camp Nou și despre campania de transferuri realizată, într-un interviu acordat lui Hristo Stoichkov, una dintre legendele Barcelonei:
"Visul meu este ca Barca să ajungă o referință mondială din nou și lucrăm la asta. Dacă situația economică nu își va reveni va fi foarte dificil. Realizăm asta, dar trebuie să muncim și mai mult. Fotbalul nu așteaptă.
Trebuie să o facem acum. Cu Dembele, Raphinha, Lewandowski, Kessie, Auba, Ferran. Cred că Mateu Alemany [negociatorul de contracte] și Jordi Cryuff [evaluatorul sportiv al țintelor] fac o treabă foarte bună.
Sunt relaxat în privința pârghiilor și a semnăturilor. Vrem să facem o echipă competitivă, să îi dam lui Xavi uneltele pentru a avea o echipă bună și cred că suntem pe drumul cel bun", a declarat Laporta, citat de Marca.
Președintele clubului blaugrana a vorbit în continuare despre ce jucători vrea să aducă în continuare la echipă, având o idee clară despre ce urmează: "Acum este timpul să lucrăm la defensivă. Xavi ne-a atras atenția asupra unei serii de jucători și sper că fanii catalani vor mai avea câteva bucurii. Am concurat cu echipe precum PSG și Chelsea pentru semnătura lui Robert și a vrut să vină aici", a adăugat oficialul catalanilor.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo