Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Octombrie de foc pentru FC Barcelona. 9 dueluri tari pentru catalani chiar înaintea CM din Qatar

Eurosport
DeEurosport

Publicat 29/09/2022 la 13:40 GMT+3

Urmează o lună dificilă pentru Xavi pe banca Barcelonei, pentru că pe lângă problemele de lot cu care se confruntă, în special în compartimentul defensiv, programul este unul care îi poate da mari bătăi de cap.

Coach Xavi Hernandez of FC Barcelona during the La Liga Santander match between FC Barcelona v Rayo Vallecano at the Camp Nou on August 13, 2022 in Barcelona Spain

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
Luna octombrie se anunță una foarte dificilă pentru Xavi la FC Barcelona, pentru că deși a avut un start bun de sezon, formația catalană va trebui să joace 9 partide în 30 de zile, 3 în grupele UEFA Champions League și 6 în campionat, printre care și un "El Clasico" chiar pe Santiago Bernabeu.
Mai mult, pe lângă un program aglomerat, catalanii vor avea parte și de dueluri de foc în luna următoare, urmând să înceapă cu o deplasare la Mallorca, apoi cu o dublă cu Interul lui Simone Inzaghi, însă cu duelul cu Celta Vigo între cele două confruntări cu italienii, iar apoi o serie de înfruntări care mai de care mai spectaculoase. Primul episod de "El Clasico" va avea loc pe Santiago Bernabeu pe 16 octombrie, ca mai apoi Xavi să dea piept cu Villarrealul lui Unai Emery, Athletic Bilbao cu Ernesto Valverde pe banca tehnică și, în cele din urmă, cu Bayernul lui Julian Nagelsmann, toate 3 în 7 zile.
Ultima partidă din luna octombrie va fi o deplasare dificilă pe Mestalla contra lui Gennaro Gattuso, cel care antrenează Valencia.
Obiectivele partidelor din luna următoare sunt de o importanță ridicată, pentru că Barca trage să prindă primăvara UEFA Champions League, dar și să recupereze distanța de două puncte față de rivala din campionat, Real Madrid. Campionii lui Carlo Ancelotti vor avea parte de un program mult mai ușor, urmând să întâlnească Osasuna, Getafe, Elche, Sevilla și Girona în La Liga (pe lângă duelul cu Barcelona) și Shakhtar Donetsk de două ori și RB Leipzig în grupa F a UEFA Champions League. Ba mai mult, Real Madrid va beneficia de o zi în plus de odihnă înaintea "El Clasico", pentru că joacă marți în Liga Campionilor, spre deosebire de Barcelona care evoluează miercuri.

Apărare în pioneze pentru Xavi

Antrenorul vicecampioanei Spaniei se confruntă și cu o situație dificilă în cadrul lotului, pentru că nu se va putea baza pe 4 fotbaliști de profil defensiv. Problemele cele mai mari vin din flancul drept al apărării, unde Hector Bellerin și Sergi Roberto sunt pe lista indisponibililor din cauza unor accidentări, iar Jules Kounde și Ronald Araujo, alții care ar fi putut evolua pe acest post, s-au întors din cadrul loturilor naționale de asemenea cu probleme medicale.
Astfel, tehnicianul spaniol se va baza, cel mai probabil, pe un fotbalist care evoluează în banda stângă, fie Jordi Alba fie Marcos Alonso sau îl va forța pe Eric Garcia pe postul de fundaș dreapta. Totodată, Christensen va fi cu siguranță titular în centrul defensivei și e foarte probabil să îl vedem și pe Gerard Pique din nou titular în tricoul blaugrana, în ciuda faptului că nu prea mai intră în planurile antrenorului.
De asemenea, Xavi nu se va putea baza în meciul de poimâine cu Mallorca nici pe Memphis Depay și Frenkie de Jong, cei doi întorcându-se de la selecționata Țărilor de Jos cu ceva probleme musculare.
Citește și:

Calendarul meciurilor pentru Barcelona

Catalanii au parte de un program dificil în luna care precedă Cupa Mondială din Qatar, cu 3 deplasări în campionat, alături de altă deplasare în grupele UEFA Champions League și 5 meciuri pe teren propriu:
  • 1 octombrie: RCD Mallorca - FC Barcelona
  • 4 octombrie: Inter Milan - FC Barcelona
  • 9 octombrie: FC Barcelona - Celta Vigo
  • 12 octombrie: FC Barcelona - Inter Milan
  • 16 octombrie: Real Madrid - FC Barcelona
  • 20 octombrie: FC Barcelona - Villarreal
  • 23 octombrie: FC Barcelona - Athletic Club Bilbao
  • 26 octombrie: FC Barcelona - Bayern Munchen
  • 30 octombrie: Valencia - FC Barcelona
Astfel, în funcție de rezultatele obținute, poate fi un Halloween cu adevărat înfricoșător pentru Xavi, predecesorul său fiind demis chiar în luna octombrie a anului trecut. Ronald Koeman a avut pe banca Barcelonei o lună octombrie complicată, începută cu un eșec pe Wanda Metropolitano cu 2-0, continuată cu două victorii împotriva Valenciei în campionat și împotriva lui Mircea Lucescu în UEFA Champions Legue, iar apoi cu o înfrângere în "El Clasico" pe Camp Nou, iar momentul la care s-a ajuns la capătul răbdării fiind înfrângerea suferită în deplasarea de la Rayo Vallecano, pe 27 octombrie 2021.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo