Marile cluburi europene își schimbă an de an culoarea echipamentului de rezervă, cu scopul de a produce mai mulți bani din vânzarea tricourilor în întreaga lume. Barcelona nu face excepție, dar ultima decizie a oficialilor este una care provoacă rumoare în Catalunya.
Sport.es a anunțat ieri că echipamentul de rezervă al catalanilor va fi de culoare albă în sezonul următor. Albul este culoarea cu care se identifică Real Madrid, rivala eternă a grupării de pe Camp Nou, iar hotărârea conducerii i-a înfuriat deja pe suporteri.
Liga
FC Barcelona, victorie "scurtă" la Mallorca! Lewandowski, din nou decisiv pentru catalani
01/10/2022 LA 20:55

Barcelona va juca în alb în sezonul viitor, iar fanii sunt deja nemulțumiți

Jota Jordi, un jurnalist recunoscut ca mare susținător al Barcelonei, i-a pus la zid pe oficialii clubului pentru decizia luată. Acesta nu s-a ferit să utilizeze cuvinte dure, spunând că este o mare rușine ca echipa de pa Camp Nou să joace în alb, chiar dacă a mai făcut-o în trecutul îndepărtat.
"Barcelona în echipament alb? E păcat! Tricoul alb îi aparține lui Real Madrid. Punct! Stema Barcelonei pe un tricou alb este o rușine și sper să nu cumpere nimeni acel tricou. Trebuie să respecți anumite lucruri. Trebuie să respecți istoria cluburilor, să acorzi puțin respect pentru sentimentele oamenilor", a spus Jordi într-o emisiune difuzată aseară în Spania.
Jota Jordi este invitat permanent la emisiunea El Chiringuito, una dintre cele mai vizionate din Spania. Jurnalistul este recunoscut că apără cauza Barcelonei în aparițiile sale, polemizând mereu cu fanii lui Real Madrid prezenți în platou. Probabil că viziunea sa este aceeași cu alți fani radicali ai Barcelonei, care nu doresc să-și vadă favoriții jucând în culoarea marii rivale.
În mediul online au apărut deja mesaje vehemente cu privire la această decizie, dar șefii clubului sunt convinși că mișcarea de marketing va avea succes și se va doborî orice record în materie de vânzare de tricouri.
Chiar dacă pare ciudat, albul nu este străin pentru Barcelona. Clubul de pe Camp Nou a mai folosit echipament alb în trecutul îndepărtat. În anii 70-80, în perioada când marele Johan Cruyff juca la Barcelona, se foloseau tricourile albe în partidele în care echipamentul era asemănător cu al adversarilor, iar catalnii erau cei obligați să schimbe.
Liga
Barcelona, tot mai aproape de a ajunge la un acord cu Atletico în privința lui Griezmann
01/10/2022 LA 17:19
Liga
Messi, relație "glacială" cu Barcelona! Dezvăluirea presei din Spania: "Asta a simțit Leo!"
01/10/2022 LA 11:00