Articol scris de Răzvan Rădulescu
Transferul lui Raphinha la Barcelona nu l-a încântat pe Andrea Radrizzani. În ciuda celor 58 de milioane de euro pe care îi va primi, patronul lui Leeds a făcut declarații acide la adresa Barcelonei și a agentului fotbalistului..
Potrivit presei spaniole, patronul lui Leeds ajunsese la o înțelegere cu Chelsea pentru transferul atacantului brazilian, însă oferta neașteptată a Barcelonei și influența lui Deco au făcut ca Raphinha să meargă pe Camp Nou.
Liga
FC Barcelona, PSG și City pregătesc un schimb de senzație! De Jong, cheia întregii operațiuni
ACUM 8 ORE

Barcelona, pusă la zid de patronul lui Leeds

Conform Mundo Deportivo, Radrizzani s-ar fi întâlnit cu Todd Boehly, înainte ca Barcelona să vină cu o ofertă conretă. Patronul lui Chelsea ajunsese la un acord cu Andrea Radrizzani, însă înțelegerea a picat.
"Am avut o înțelegere cu Chelsea și mi-a fost rușine să mă întorc la Todd Boehly și să-l refuz. A fost lipsit de respect pentru mine și nu a fost calea cea corectă", au fost cuvintele lui Radrizzani.
Proprietarul italian al lui Leeds nu a primit încă banii pentru Raphinha. Radrizzani a făcut declarații în acest sens. "Dacă Barcelona nu plătește banii pentru Raphinha înainte de 2 septembrie, vom avea o problemă care va apărea în toate instituțiile media din lume".
Citește și:

Radrizzani ar fi preferat Chelsea pentru Raphinha

Deranjat de transferul lui Raphinha la Barcelona, Radrizzani s-a înțeles mult mai bine cu Chelsea. "Am făcut cea mai bună afacere cu Chelsea, și deodată a apărut Barcelona și nu știu de unde au făcut rost de bani", a mărturisit proprietarul italian.
Andrea Radrizzani a făcut referire și la agenții de vânzări din ziua de astăzi. Italianul de la Leeds crede că Deco, agentul lui Raphinha, a avut o influență deosebită în decizia atacantului. "Agentul său l-a influențat să meargă la Barcelona. Puterea pe care o au agenții este nefericită", a încheiat patronul lui Leeds
Cotat la 45 de milioane de euro de către site-ul de specialitate Transfermarkt, Raphinha a debutat cu gol în tricoul Barcelonei. Fotbalistul brazilian a înscris atât în amicalul cu Inter Miami (6-0 victorie Barcelona), cât și în victoria la limită cu Real Madrid.
Raphinha a mai jucat la Sporting Lisabona, iar în 2019 s-a transferat la Rennes pentru 21 de milioane de euro. Un an mai târziu, Leeds îi plătea echipei franceze 18 milioane de euro pentru Raphinha, iar în această vară, atacantul brazilian a ajuns în La Liga pentru 58 de milioane de euro.
În ciuda faptului că nu a plătit banii pentru Raphinha, Barcelona a fost una dintre echipele care a transferat cel mai mult în această vară:
  • Andreas Christensen (26 de ani) - de la Chelsea, liber de contract
  • Franck Kessie (25 de ani) - de la AC Milan, liber de contract
  • Raphinha (25 de ani) - de la Leeds, 58 de milioane de euro
  • Robert Lewandoski (33 de ani) - de la Bayern Munchen, 45 de milioande euro, plus 5 milioane bonusuri
  • Jules Kounde (23 de ani) - de la Sevilla, 50 de milioane de euro.
Bundesliga
Borussia Dortmund i-a găsit înlocuitor lui Haller! Ce atacant cu experiență au adus nemții
IERI LA 20:34
Liga
"După Messi și Ronaldo, eram eu! Toți granzii mă voiau!" Dezvăluirea unui jucător liber de contract
IERI LA 20:14