Raphinha este noul jucător al Barcelonei. Brazilianul de 25 de ani, care a evoluat în ultimele două sezoane în Premier League, la Leeds, a oferit primele declarații din postura de jucător al Barcelonei.
Raphinha i-a asigurat pe fanii catalani că va da totul la noua sa echipă, asta după ce și-a îndeplinit un vis din copilărie. De asemenea, el a dezvăluit că se bucură să calce pe urmele unor brazilieni precum Ronaldinho sau Neymar, sperând să reușească în tricoul Barcelonei performanțe asemănătoare cu cele reușite de cei doi mari brazilieni:
"Pentru mine este un vis, nu numai al meu, dar al familiei mele și al prietenilor mei. Toată lumea care m-a văzut jucând știe că sosirea mea aici reprezintă îndeplinirea visului pe care îl aveam în copilărie. Acum trebuie să dau totul și să ajut Barca să revină acolo unde Barca a fost mereu.
Liga
Vinicius are planuri mărețe la Real Madrid: "Vreau să câștig cinci sau șase trofee Champions League"
ACUM 17 ORE
I-am văzut pe Ronaldinho și Neymar jucând aici. Sunt un alt brazilian care sosește la Barca și sper să obțin ce au obțin și ei aici", a declarat Raphinha pentru site-ul clubului catalan.
Citește și:

Raphinha, 5 sezoane la Barcelona

Brazilianul în vârstă de 25 ani a semnat un contract valabil pe 5 sezoane cu formația antrenată de Xavi Hernandez și își va îndeplini visul de a evolua în tricoul "blaugrana", asta în ciuda faptului că acum o săptămână, Chelsea era în pole-position pentru semnătura sa.
Deși Leeds și Chelsea s-au înțeles în privința sumei de transfer, dar și asupra bonusurilor, jucătorul a refuzat oferta londonezilor, el având dorința de a juca pentru Barcelona. Și Arsenal era la un moment dat interesată de a-l achiziționa, însă a renunțat atunci când Chelsea avea undă verde din partea celor de la Leeds.
Se pare că un rol important în această situație l-a avut chiar fostul fotbalist al catalanilor, Deco, care este și agentul lui Raphinha. Evident, oferta Barcelonei a fost de asemenea îmbunătățită, ei oferind în prezent suma de 58 milioane de euro, plus bonusuri în valoare de 10 milioane de euro. În cariera sa, acesta a mai evoluat pentru Avai Futebol Clube U20, Vitoria Guimaraes, Sporting Lisabona și Stade Rennais. Pentru Leeds, Raphinha a strâns 67 apariții, a marcat 17 goluri și a oferit 12 pase decisive. Pe 2 septembrie 2019, devenea cel mai scump jucător din istoria celor de la Rennes, care plătea la vremea respectivă suma de 21 milioane de euro.
58 de milioane de euro este suma de transfer pentru Raphinha la care se adaugă alte 10 milioane de euro, sub formă de bonusuri.
Liga
Isco și-a găsit echipă! Mijlocașul va semna pe doi ani cu o formație de Champions League
ACUM 18 ORE
Liga
Barcelona, pregătită pentru noul sezon! Anunțul lui Xavi înainte de meciul pentru Trofeul Gamper
IERI LA 15:21