Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Reacția lui Benzema după ce a fost desemnat Fotbalistul Anului: "Cifrele nu sunt cel mai important lucru"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 26/08/2022 la 10:15 GMT+3

Karim Benzema, atacantul celor de la Real Madrid, s-a dovedit altruist în declarații. Francezul a spus, după ce a fost desemnat fotbalistul anului în Europa, că echipa contează cel mai mult pentru el și nu realizările personale.

Karim Benzema

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Valentin Popescu
Meritele lui Karim Benzema au fost recunoscute într-o gală a fotbalului desfășurată, joi, la Istanbul, înainte de tragerea la sorți a grupelor Champions League.
Juriul care l-a desemnat pe Benzema fotbalistul anului a fost format din reprezentanți ai presei sportive europene și din 96 de antrenori ai echipelor din Champions League, Europa League și Conference League.

LA 34 DE ANI, BENZEMA ARE ÎN CONTINUARE AMBIȚII MARI

Aflat la apogeul carierei, Benzema a spus că mai are multe de demonstrat. Jucătorul Realului este într-o formă excelentă, simțind în ultimii ani că joacă cel mai bun fotbal al său.
"Acum, la 34 de ani, sunt mai bun, joc mai bine. Este adevărat că la nivel personal a fost cel mai bun sezon din cariera mea, dar este ceva care nu s-a schimbat: intru pe teren gândindu-mă la ce am de făcut pentru a câștiga meciul, mă gândesc la echipă, nu la mine. Joc pentru că iubesc fotbalul, deși am vise, desigur, cum ar fi câștigarea Cupei Mondiale sau a unui Balon de Aur", a declarat Benzema.
Francezul a câștigat din ce în ce mai multă încredere în forțele proprii, datorită rezultatelor bune de la echipa de club. Anul acesta, Real Madrid a pierdut partide în fazele eliminatorii din Champions League, în fața unor echipe puternice precum Chelsea, Manchester City și PSG, dar Benzema și-a condus echipa spre victorii în meciurile retur, reușind de fiecare dată să întoarcă soarta calificării.
"Deși fiecare titlu are istoria lui și este diferit, este clar că această Ligă a Campionilor a fost cea mai dificilă dintre cele cinci pe care le-am câștigat, iar pentru mine a fost și cea mai frumoasă din cauza revenirilor și pentru că nu ne-am dat bătuți", a adăugat fotbalistul.
Citește și:

BENZEMA A VORBIT LA SUPERLATIV DESPRE CARLO ANCELOTTI

La Gala Fotbalului din Istanbul, Carlo Ancelotti a fost desemnat antrenorul anului. Italianul are un plus față de Jose Mourinho și Zinedine Zidane, în opinia lui Benzema. Toți sunt antrenori la fel de buni, dar Ancelotti a găsit numeroase resurse să îi motiveze pe jucătorii lui Real Madrid în momente cheie.
"Este unul dintre cei mai buni antrenori pe care i-am avut vreodată. Îmi amintesc de Mourinho și de Zizou, care au făcut lucruri monumentale la Madrid... dar Ancelotti este cineva care în pauzele meciurilor ne dă încrederea că putem reveni, asta face el", a spus Benzema.
Favorit al Balonului de Aur, trofeu care va fi decernat pe 17 octombrie, Karim Benzema a fost desemnat cel mai bun jucător al anului de Federația Europeană de Fotbal de la Istanbul, premiu pe care îl primește pentru prima dată.
Fotbalistul a obținut 523 de voturi și s-a impus în fața colegului său belgian, Thibaut Courtois, cu 118 voturi, și a jucătorului belgian de la Manchester City, Kevin De Bruyne, cu 122 de voturi.
Karim Benzema a cucerit sezonul trecut titlul în La Liga și Champions League cu Real Madrid și trofeul Ligii Națiunilor cu selecționata Franței.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo