Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Real Madrid și Barcelona au făcut show în amicalele din SUA. Lewandowski a rămas fără gol, dar Xavi nu e îngrijorat

Ion Alexandru

Actualizat 31/07/2022 la 09:31 GMT+3

Real s-a impus cu 2-0 în fața lui Juventus, iar Barcelona a câștigat cu același scor în fața gazdelor de la New York Redbulls. Deși nu a marcat nici de această dată, Lewandowski este laudat de presa din Spania.

New York Red Bull-Barcelona

Credit imagine: Getty Images

Real Madrid a dovedit că este deja la o turație excelentă și după o prestație foarte convingătoare a câștigat și cu Juventus. Campioana Europei și-a plombat defensiva prin aducerea lui Rudiger, iar fundașul german este deja un pilon important în defensiva gândită de Carlo Ancelotti. Cu 11 zile înaintea Supercupei Europei cu Eintracht, Real Madrid arată ca o echipă determinată, compactă și mai ales inspirată. Karim Benzema este liderul madrilenilor! Atacantul francez a marcat și cu Juventus, dar de această dată din penalty. Vincius a fost faultat de către Danilo și Real era în avantaj după 18 minute.
Benzema se antrenează cu echipa lui Ancelotti de doar 10 zile, dar ritmul său de joc este remarcabil. Putea marca împotriva italienilor după 10 secunde, dar reușita sa a fost anulată pentru ofsaid.
Ancelotti a făcut multe schimbări pe parcursul meciului, dar l-a păstrat pentru 90 de minute pe teren pe Rudiger pentru a încerca mai multe asezări defensive. Deținătoarea Champions League și-a dublat avantajul în minutul 68, când rezerva Hazard a inițiat un ataca rapid finalizat de Asensio, despre care se spune că vrea să plece. Ancelotti l-a folosit pe Hazard ca 9 fals, în locul lui Benzema, iar belgianul a demonstrat că poate juca și acolo.

New York Redbulls - Barcelona 0-2

Barcelona vrea să-și clădească un nou imperiu! Xavi a înțeles că atacanții din sezonul trecut sunt buni, dar nu atât de buni pentru a reveni la gloria de altă dată. În condițiile în care Ansu Fati este mai mult accidentat cu tricoul purtat de Messi, numărul 10, mai mult în vestiar, iar Ferran Torres nu este un golgheter, catalanii au schimbat liniile prin investiții seriose. Raphinha - Lewandowski - Dembele este tridentul care poate pune probleme oricărei apărari din lume. Xavi își construiește planurile ofensive cu gândul la cei trei, chiar dacă are încă cel puțin trei variante bune lângă el pe bancă.
Citește și:
În New Jersey, Barcelona și-a bucurat zecile de mii de fani din tribune cu un fotbal eficient și pe alocuri spectaculos. Lewandowski are pare din ce în ce mai conectat la traseele de joc pe care le desenează Xavi, iar fanii au încă răbdare. Eliberat de presiunea semnării noului contract, Dembele a fost din nou vioara numărul 1 din atacul blaugrana. Francezul a deschis scorul în minutul 40 și a avut mai multe acțiuni ofensive apreciate de către fanii americani. Dintre atacanții care au dus greu în sezonul precedent doar Depay a marcat. Olandezul, care a închis tabela în minutul 87, este pe picior de plecare și ar putea reveni în Premier League. Este derby Arsenal - Tottenham pentru semnătura fostului atacant de la Manchester United.

Xavi: "Lewandowski va marca. Și Luis Suarez a pățit la fel"

Xavi a pregătit noul sezon în Statele Unite și este mulțumit de nivelul arătat de către jucătorii Barcelonei în această parte de început a sezonului. Catalanii au crescut în ultimele jocuri, iar victoria cu Real, obținută printr-un gol fabulos al noului venit Raphinha, este mare câștig moral al acestei perioade.
"Sunt foarte mulțumit de turneu. Am lucrat foarte bine fizic. Am fost la un nivel bun. Am pierdut ceva din cauza căldurii, dar am fost buni. Cu NY Red Bulls a fost un joc foarte solicitant și am găsit soluții pentru diferite scenarii de joc. Am lucrat mult la marcaj individual. Sunt fericit, mai avem două săptămâni să ne antrenăm, să ne pregătim şi să jucăm din ce în ce mai bine" a spus Xavi după victoaria cu 2-0 în fața lui New York Redbulls.
Lewandowski este perla transferurilor făcute de Barcelona în această vară. Polonezul a fost golgheterul lui Bayern în ultimii 8 ani și nu este obișnuit să joace câteva meciuri la rând fără să marcheze. Lewandowski are nevoie de timp pentru a se adapta la noul grup de coechipieri și Xavi este dispus să aștepte.
Robert Lewandowski
"Este normal să fie un pic frustrat pentru că este obișnuit cu goluri și vrea să facă o impresie bună încă de la început. Așa a fost și cu Luis Suarez, dar și cu Ferran Torres. Golurile vor veni, nu am niciun dubiu. Un atacant trebuie să ajute echipa să marcheze, Nu doar golurile lui sunt importante" a comentat Xavi situația polonezului.
Peste o săptămână, Barcelona va avea o ultimă repetiție înaintea debutului de sezon. Mexicanii de la PUMAS vin pe Camp Nou pentru tradiționalul trofeu Gamper în care catalanii își prezintă achizițiile și lotul pentru noul sezon.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo