Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Revenire surpriză în primul 11 al Barcelonei! Xavi: "Are o viziune unică asupra jocului"

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 28/07/2022 la 15:08 GMT+3

Barcelona s-a remarcat în actuala perioadă de mercato. Formația lui Xavi a transferat nume importante din fotbalul mondial, iar "catalanii" sunt aproape să mai dea o lovitură. Miralem Pjanic (32 de ani), revenit din împrumut, ar putea face parte din primul 11 al Barcelonei. Viitorul bosniacului la Barcelona părea departe, însă Xavi este dispus să se bazeze pe fostul mijlocaș al lui Juventus.

Xavi

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Răzvan Rădulescu
Barcelona a avut o bogată campanie de transferuri. Trupa lui Xavi i-a adus pe Lewandowski, Raphinha, Christensen, Kessie și Kounde, iar Pjanic s-ar putea alătura "catalanilor", după ce mijlocașul bosniac era departe de un viitor pe Camp Nou.

Xavi, cuvinte de laudă la adresa lui Pjanic

Bosniacul se află alături de Barcelona în turneul din pre-sezon din Statele Unite. Xavi l-a introdus pe Pjanic în a doua repriză a meciului cu Juventus, iar prestația mijlocașului l-a impresionat. Fostul jucător al "catalanilor" și actualul antrenor al echipei, Xavi nu a avut șansa să-l antreneze pe Pjanic, deoarece fostul jucător de la Lyon, Roma și Juventus a fost împrumutat sezonul trecut de Barcelona la Besiktas, în Turcia.
Miralem Pjanic, FC Barcelona
Astfel, Xavi vede pre-sezonul ca pe un test pe care Pjanic trebuie să îl promoveze. După remiza dintre Barcelona și Juventus, scor 2-2, Xavi a avut doar cuvinte de laudă la adresa lui Miralem Pjanic.
"El are o viziune unică asupra jocului! Abilitatea lui tehnică este extraordinară", a mărturisit Xavi, citat de Marca.
Rămâne de văzut dacă fostul mijlocaș al lui Juventus va rămâne în lotul lui Xavi. Barcelona trebuie să ia în calcul ce ar însemna din punct de vedere financiar includerea lui Pjanic în echipă.
Citește și:

Pjanic, dornic să rămână la Barcelona

În vârstă de 32 de ani, Pjanic și-a exprimat dorința de a rămâne pe Camp Nou. Mijlocașul naționalei Bosniei este hotărât să-i arate lui Xavi că merită să fie în lotul blaugrana. Pjanic vrea să folosească perioada din pre-sezon ca să convingă clubul "catalan" că merită să rămână în La Liga.
Pjanic are mai multe oferte pe masă, însă, deocamdată, nu este nimic concret. Cotat la 9,50 de milioane de euro de Transfermarkt, Pjanic a evoluat în 30 de meciuri pentru Barcelona în sezonul 2020/2021, fără să înscrie vreun gol sau să ofere vreo pasă decisivă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo