Ronald Koeman crede că Barcelona trăiește în trecut. Antrenorul olandez a vorbit despre fosta sa echipă și despre stilul de joc pe care îl încearcă Xavi. Koeman a fost demis în octombrie 2021, după ce Barcelona intrase într-o perioadă dificilă, cu multe rezultate sub pretențiile unui club de asemenea anvergură.
Într-un interviu pentru Esport3, citat de GOAL, Koeman a criticat faptul că Barcelona nu a trecut peste stilul tiki-taka:
"Sunt în favoarea ideii de a domina jocul. Dacă joci cu trei fundași centrali și cinci fundași, nu poți spune că este un sistem defensiv. Cu acest sistem, timp de trei sau patru luni am jucat cele mai bune meciuri din ultimii ani. Cel mai bun exemplu este finala cu Bilbao.
Liga
Barcelona vrea neapărat un fundaș dreapta! Asalt pentru un jucător de la o rivală din La Liga
ACUM 9 ORE
Barca trăiește în trecut, cu 4-3-3, cu tiki-taka. Fotbalul s-a schimbat. Acum este mai rapid, mult mai fizic. Nu poți trăi în trecut", a spus Koeman.
Citește și:

Ronald Koeman este reticent în privința lui Robert Lewandowski

Robert Lewandowski a anunțat că vrea să plece de la Bayern Munchen, după mai multe neînțelegeri cu cei din conducerea clubului bavarez. Cea mai probabilă destinație a atacantului polonez este Camp Nou, dar mutarea nu s-a realizat încă. Bayern nu vrea să îi dea drumul lui Lewandowski, iar Barcelona caută soluții pentru a realiza transferul.
Ronald Koeman are semne de întrebare în ceea ce privește posibilul transfer al lui Lewandowski la Barcelona. Fostul antrenor al catalanilor este un fan al acestuia, dar nu crede că este o idee foarte bună de a plăti o sumă mare de bani pentru un jucător care urmează să împlinească 34 de ani în luna august:
"Lewandowski este un jucător grozav, un marcator pur-sânge, dar are o anumită vârstă. Am dubii în ceea ce privește plata a 50 sau 60 de milioane pentru un astfel de jucător, pe lângă salariul lui. Poate mai are doi ani în el. Eu mi-aș pune multe semne de întrebare dacă ar trebui să îl aduc sau nu", a mai spus Koeman.
Liga
Barcelona s-a săturat de un jucător care refuză să plece! Cum încercă să rezolve situația
ACUM 12 ORE
Liga
FC Barcelona, asalt pentru Bernardo Silva! Ce jucători e dispus să sacrifice Xavi pentru portughez
ACUM 17 ORE