Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

S-a destrămat "Triunghiul Bermudelor" de la Real Madrid! Casemiro, prezentat la Manchester United

Eurosport
DeEurosport

Publicat 23/08/2022 la 13:34 GMT+3

"Triunghiul Bermudelor" de la Real Madrid s-a destrămat odată cu transferul lui Casemiro la Manchester United. Carlo Ancelotti a vorbit despre magia paselor dintre Kroos, Modric și Casemiro.

Luka Modric, Casemiro et Toni Kroos

Credit imagine: Imago

Articol scris de Valentin Popescu
Plecarea lui Casemiro de la Real Madrid va fi o piatră de hotar în mai multe privințe. Transferul marchează sfârșitul unei aventuri individuale extraordinare la clubul spaniol.
Mai presus de toate, însă, marchează sfârșitul unui trio cu Toni Kroos și Luka Modric, un trio care a creat o legendă după șapte ani și un șir de trofee adunate împreună. "Triunghiul Bermudelor", așa cum l-a numit Carlo Ancelotti, este cu siguranță mitic.
"Eu îi numesc 'Triunghiul Bermudelor' pentru că mingea dispare acolo", spunea tehnicianul despre cei trei mijlocași, după o victorie amicală cu Juventus (2-0).
Povestea dintre brazilian, german și croat a început în timpul unui derby madrilean jucat pe gazonul lui Atlético (1-1), pe 4 octombrie 2015, în timpul primului lor mandat comun.
Modric făcea parte din echipă de mai bine de trei ani, în timp ce Kroos a ajuns pe Bernabeu în 2014, iar Casemiro se întoarcea dintr-un împrumut la FC Porto.
Citește și:

7 SEZOANE COMUNE, DOAR UNUL FĂRĂ TROFEU

Cei trei s-au acomodat treptat până când trioul a devenit incontestabil, după sosirea lui Zinedine Zidane, în ianuarie 2016.
Apogeul succesului celor trei a fost reprezentat de câștigarea UEFA Champions League trei ani consecutiv, în perioada 2016 - 2018, o triplă fară precedent realizată de Real Madrid, care a caștigat apoi a 14-a Ligă a Campionilor patru ani mai tărziu, în 2022.
Din momentul instalării acestui "triunghi" celebru, Real Madrid a adunat 16 trofee, inclusiv trei de campioană a Spaniei. Mai mult de două pe an, în medie.
În șapte sezoane, Casemiro, Kroos și Modric au terminat doar unul fără trofeu, 2020/21. Povestea lor nu s-a putut termina altfel decât cu... un titlu. Pe 10 august, startul lor final comun a dus la o victorie în Supercupa Europei, împotriva celor de la Eintracht Frankfurt (2-0).
Casemiro-Kroos-Modric a devenit unul dintre cele mai bune triouri din istorie. La același nivel simbolic mai poate fi considerat trioul Bale-Benzema-Ronaldo, tot la Real, sau cel format din Sergio Busquets, Xavi și Iniesta, aceștia din urma având o evoluție excelentă la FC Barcelona în perioada 2010 - 2015.

CASEMIRO, LA MANCHESTER UNITED PÂNĂ ÎN 2026

După ce și-a luat la revedere de la Real Madrid, într-o conferință de presă, Casemiro a fost anunțat oficial ca noul jucător al lui Manchester United, luni seara.
Brazilianul a semnat un contract pe patru ani, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon. Fotbalistul în vârstă de 30 de ani a jucat peste 300 de meciuri la clubul spaniol și a câștigat cinci Ligi ale Campionilor.
"Casemiro este un câștigător în serie și unul dintre cei mai buni mijlocași din lume; palmaresul său excepțional vorbește în numele lui. Va fi un bun transfer pentru vestiar datorită experienței, cunoștințelor și caracterului său", a declarat directorul sportiv al lui Manchester United, John Murtough.
"Oportunitatea de a începe o nouă provocare la Manchester United și Premier League este foarte interesantă. Este o onoare și sunt gata să dau totul pentru a ajuta echipa să-și atingă obiectivele", a spus brazilianul.
Casemiro a fost prezentat publicului de pe Old Trafford înaintea confruntării de luni seară dintre Manchester United și Liverpool.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo