Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"UEFA o folosește pe Real Madrid pe post de cobai". Ce a pregătit forul continental pentru Supercupa Europei

Cristian Mihală

Publicat 04/08/2022 la 11:49 GMT+3

UEFA va testa noua tehnologie pentru acordarea unui offside chiar în meciul dintre Real Madrid și Eintracht Frankfurt, din Supercupa Europei. Presa din Spania anunță că galacticii vor fi "cobaii" forului continental în încercarea de a implementa noile inovații.

Soccer World Cup Offside Technology

Credit imagine: SNTV

Articol scris de Dani Morar
UEFA a anunțat că arbitrul englez, Michael Oliver, va conduce de la centru meciul dintre Real Madrid și Eintracht Frankfurt, din Supercupa Europei. Partida se dispută la fiecare început de sezon european între câștigătoarea UEFA Champions League și câștigătoarea UEFA Europa League.
Noutatea din acest an este reprezentată de implementarea unei noi tehnologii care să ajute la detectarea offside-urilor. Testarea într-un meci oficial se va face chiar în partida în care se decide Supercampiona Europei. Astfel, Marca anunță că "Real Madrid este folosită pe post de cobai" de către cei de la UEFA.
"UEFA este mândră să anunțe că tehnologia semi-automatizată pentru detectarea unui offside va fi folosită în premieră în competițiile europene, la Supercupa Europei, care se joacă la Helsinki. În plus, SAOT (Semi Automated Offside Technology) va fi utilizată și începând cu faza grupelor din acest sezon de Champions League", a fost anunțul forului continental.
Noul sistem va funcționa prin amplasarea unor camere specializate, puse în jurul terenului, care monitorizează 29 de puncte diferite din corpul unui jucător. UEFA asigură că s-au efectuat suficiente teste pentru ca această tehnologie să fie prezentă la un meci de asemenea importanță.
"UEFA caută în permanență noi soluții tehnologice pentru a îmbunătăți jocul și pentru a veni în sprijinul arbitrilor. Acest sistem inovator va permite echipelor VAR să determine mai ușor dacă a fost offside sau nu. Pe scurt, jocul se va îmbunătăți și luarea deciziilor va fi mai facilă", a spus Roberto Rosetti, arbitrul șef de la UEFA.

Real Madrid – Eintracht Frankfurt se joacă miercuri, 10 august

Meciul care va decide Supercampioana Europei se joacă la Helsinki, pe 10 august. Spaniolii vin după finala Champions League, câștigată în fața lui Liverpool, în timp ce nemții s-au impus în finala Europa League împotriva celor de la Rangers.
Real Madrid pornește ca favorită clară în acest duel. Galacticii au avut un sezon fantastic în Liga Campionilor, reușind să elimine pe rând echipe cu nume. PSG, Manchester City sau Liverpool au fost victimele lui Benzema și compania. Trupa lui Ancelotti s-a întărit prin aducerea lui Rudiger și luptă pentru cucerirea primului trofeu din noul sezon.
De cealaltă parte, Franfurt a reușit să îl aducă pe Mario Gotze înapoi în Germania, după aventura de la PSV Eindhoven. Eintracht a terminat pe locul 11 în sezonul trecut al Bundesligii, ratând prezența în competițiile europene.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo