Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Urmașul lui Messi, într-un regres total față de anii trecuți! Barcelona e disperată

Eurosport
DeEurosport

Publicat 26/09/2022 la 12:01 GMT+3

Ansu Fati, cel văzut drept urmașul lui Messi, traversează o perioadă neagră în viața sa, fiind măcinat de accidentări. Puștiul devenise om de bază și în naționala Spaniei, dar a ratat foarte multe partide din cauza problemelor medicale.

Ansu Fati se anunță urmașul lui Messi la Barcelona

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Ansu Fati a suferit o accidentare acum aproape 2 ani, într-o deplasare la Celta Vigo, iar de atunci este măcinat de probleme medicale și nu reușește să își revină la forma ce l-a făcut titular la catalani. Din momentul acelui eveniment nefericit, Ansu a jucat doar în 15 meciuri din 45 disponibile la Barcelona, dar niciodată 90 de minute.
Tânărul de 19 ani este al doilea cel mai puțin utilizat atacant din lotul lui Xavi, după Memphis Depay. Venirea lui Lewandowski a influențat la rândul ei folosirea celorlalți atacanți, dar e cert că Ansu Fati nu mai este în forma cu care erau obișnuiți suporterii spanioli.
Ansu Fati a debutat la 16 ani și 298 de zile la Barcelona, devenind al doilea cel mai tânăr jucător din istoria clubului. Evoluțiile sale foarte bune și constante i-au determinat pe oficialii clubului să îi ofere numărul 10 în vara trecută, după ce Messi plecase la PSG. Toți cei din jurul său sperau ca acest lucru să contribuie la dezvoltarea psihică a jucătorului, însă problemele medicale nu au dispărut, iar sclipirea sa aproape că nu se mai observă în momentul de față.
Ansu Fati a avut un prim sezon excelent la Barcelona, reușind să marcheze de 8 ori în 33 de partide și să ofere un joc sigur și multă liniște pe teren. După accidentarea la genunchi a fost nevoie de mai multe operații, iar gândul că ar putea să recidiveze nu îl lasă în pace pe atacant.
Citește și:

Xavi încearcă să-l reintroducă pe Ansu Fati în prima echipă

Xavi este conștient de talentul pe care Barcelona îl are în propria curte și luptă pentru a-l resuscita pe Ansu din punct de vedere al încrederii în sine. Antrenorul l-a titularizat în meciul cu Viktoria Plzen din Champions League, dar puștiul a ieșit în minutul 65 după o evoluție destul de ștearsă.
Ansu Fati a mia jucat în 7 partide în acest sezon, dar nu a fost titular în niciuna dintre acestea. Xavi preferă să fie prudent și să nu riște o nouă recidivă în ceea ce privește problemele jucătorului. Tehnicianul va continua să îi ofere minute și va încerca să-l readucă la forma de vârf și chiar să îi crească valoarea în joc.
Barcelona i-a propus antrenamente speciale pentru recuperare, pe care Ansu Fati le urmează chiar și în această pauză în care joacă echipele naționale. Jucătorul lucrează la întărirea mușchilor și a articulațiilor în zona afectată. Pe lângă acest aspect, cei din cadrul clubului îi oferă oameni cu care să lucreze pentru partea psihică și să abordeze totul mult mai relaxat. Al treilea aspect la care muncește tânărul este îmbunătățirea vitezei, lucru unde, de asemenea, a avut de pierdut.
După pauza cauzată de jocurile echipelor naționale, Barcelona se va deplasa la Mallorca, iar în Champions League o așteaptă partida cu Inter.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo