Jan Oblak a fost în ultimii ani unul dintre cei mai importanți jucători de la Atletico Madrid. Goalkeeper-ul, care a semnat cu echipa lui Diego Simeone în vara anului 2014, mai avea contract doar până la finalul sezonului 2022/23, iar de la începutul anului viitor ar fi putut să-și caute o nouă echipă, la care ar fi urmat să ajungă gratuit din vară.
Nedorind să-l piardă pe slovenul de 29 de ani, șefii lui Atletico au demarat în urmă cu câteva luni discuțiile pentru prelungirea contractului acestuia, iar jurnaliștii de la Marca au anunțat astăzi că cele două părți au ajuns la un acord.
Conform sursei citate, goalkeeper-ul își va prelungi înțelegerea până în 2028, un anunț oficial urmând a fi făcut în perioada următoare.
Liga
Varianta Atletico Madrid, oficial blocată pentru Cristiano Ronaldo! Anunțul șefilor de pe Wanda
29/07/2022 LA 15:58
Diego Simeone îl consideră pe Jan Oblak una dintre piesele care fac diferența în proiectul sportiv pe care l-a implementat la Madrid și a insistat pentru ca acesta să rămână la Atletico.
Pentru a-l convinge să-și prelungească înțelegerea, șefii de pe Wanda Metropolitano i-au oferit și o mărire de salariu. Astfel, slovenul va câștiga 12 milioane de euro, față de 10 cât primește în prezent.
Jan Oblak, care a cucerit de-a lungul carierei 5 trofee Zamora, acordate anual celui mai bun portar din La Liga, este al doilea căpitan al lui Atletico Madrid și una dintre cele mai importante voci din vestiar.
Citește și:

ATLETICO MADRID DEBUTEAZĂ ÎN DEPLASARE, ÎN SEZONUL 2022/23 DIN LA LIGA

Campionatul Spaniei va începe în weekend-ul 12-14 august și se va termina pe 4 iunie 2023. Marile cluburi ale Spaniei au avut parte de șansă la tragerea la sorți și vor avea debuturi ușoare de sezon.
În prima etapă, Atletico Madrid va juca cu Getafe, în deplasare, Barcelona va primi vizita celor de la Rayo Vallecano, iar Real Madrid va juca în deplasare cu nou-promovata Almeria.
Un lucru interesant este că "galacticii" vor juca primul meci acasă abia în etapa a 4-a. Asta pentru că șefii clubului au cerut acest lucru, pentru ca lucrările de renovare la stadionul Santiago Bernabeu să fie terminate. Betis va fi prima echipă care va juca în deplasare cu Real Madrid, pe 4 septembrie.
Primul El Clasico al sezonului va avea loc pe Bernabeu, în etapa a 9-a, programată în week-end-ul 14-16 octombrie. Returul de pe Camp Nou va fi în etapa a 26-a, programată între 17 și 19 martie 2023.
Primul mare derby al sezonului în La Liga va fi cel al Madridului. Real și Atletico se vor întâlni prima dată în runda a 6-a (16-18 septembrie), pe Wanda Metropolitano, iar returul de pe Bernabeu va fi în etapa a 23-a (24-26 februarie).
Barcelona și Atletico Madrid vor juca ambele meciuri directe din nou sezon în 2023: turul în 6-8 ianuarie (la Madrid) și returul în 21-23 aprilie.
Liga
Fanii lui Atletico au afișat un banner împotriva lui Cristiano Ronaldo, la primul amical al verii
28/07/2022 LA 04:42
Liga
Transferul lui Ronaldo, un vis urât pentru fanii lui Atletico! Cum încearcă să împiedice mutarea
25/07/2022 LA 05:50