Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Xavi, dat pe spate de un jucător al Barcelonei: "Este minunat! Va fi cel mai bun"

Nicu Savin

Publicat 04/09/2022 la 10:49 GMT+3

Xavi a vorbit la superlativ despre toți jucătorii săi în urma victoriei clare de pe terenul Sevillei, scor 3-0, dar s-a aplecat asupra evoluției lui Gavi, cel care a fost ales și omul meciului.

Xavi Hernadez, antrenorul Barcelonei

Credit imagine: Eurosport

Barcelona a început cu o remiză acest sezon, 0-0 cu Rayo Vallecano, dar ulterior a defilat, câștigând la scor partidele cu Real Sociedat (4-1), Real Valladolid (4-0) și Sevilla (3-0). În duelul de aseară cu andaluzii, formația lui Xavi a dominat ostilitățile de la un capăt la altul și a obținut o victorie de necontestat, Raphinha, Lewandowski și Eric Garcia fiind autorii golurilor.
La finalul partidei, Xavi și-a a lăudat prestația echipei sale, dar s-a referit în mod special la Gavi, tânărul de numai 18 ani, care a fost desemnat MVP-ul partidei.
"Nu sunt surprins, îl văd antrenându-se în fiecare zi, văd intensitatea și implicarea sa.Are caracter, inimă, disciplină... este minunat. Va fi cel mai bun din joc", a spus Xavi despre Gavi, citat de Mundo Deportivo.
Citește și:

Gavi, cel mai bun jucător în Sevilla - Barcelona

Chiar dacă nu a marcat și nu a dat vreun assist, Gavi a avut o pretație strălucitoare pe Ramon Sanchez Pizjuan. Cifrele vorbesc de la sine: Gavi a dat 44 de pase, dintre care 40 au fost precise, ceea ce se traduce printr-un procentaj de reușită de 90,9%, cel mai mare din echipă. Aproape jumătate dintre pasele sale (19) au fost oferite în ultima treime de teren, lucru care evidențiază contribuția sa ofensivă.
De asemenea, Gavi a jucat perfect și la nivel defensiv, fiind al doilea jucător al Barcelonei ca număr de recuperări (7), după Busquets (9). În plus, Gavi a provocat cele mai multe faulturi (5).
E clar că Barcelona are în curte un "diamant", însă catalanii trebuie să ia atitudine urgent pentru a nu-l pierde. Gavi este în ultimul an de contract și din ianuarie ar putea semna liber cu orice club. În ultimele luni s-a scris deja de interesul unor cluburi precum Liverpool sau Bayern Munchen pentru el. Totuși, sunt șanse mari ca Gavi să semneze prelungirea, el fiind un produs 100% al Academiei Barcelonei și declarând în dese rânduri că vrea să facă performanță cu echipa sa de suflet.
Deși abia a împlinit 18 ani, Gavi a devenit o prezență constantă și la naționala Spaniei, unde Luis Enrique l-a folosit de 10 ori până acum. Următoarea ocazie a lui Gavi de a-și demonstra valoarea va fi miercuri, când Barcelona va juca primul meci din noul sezon al Champions League, acasă cu Viktoria Plzen.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo