Articol scris de Alex Ioniță
Clubul blaugrana are parte de o fereastră de transferuri foarte activă. În această vară, lotul Barcelonei a fost întărit, iar nume mari au ajuns pe Camp Nou. Poate cel mai important transfer al catalanilor, până în momentul de față, este Robert Lewandowski, atacantul de 33 de ani fiind transferat de la Bayern Munchen pentru suma de 45 milioane de euro.
În cadrul conferinței de presă, tehnicianul catalanilor a fost întrebat: "Când te-ai gândit la Lewandowski și de ce?"
Liga
Barcelona pregătește noi transferuri chiar dacă nu l-a înregistrat pe Kounde! Situație incredibilă
ACUM 3 ORE
"În fiecare zi. Este un jucător de top pe poziția sa și, în plus, este umil, profesionist și se adaptează. Cu el, echipa crește mult", a spus Xavi Hernandez, în cadrul conferinței de presă, potrivit publicației Marca.
Xavi Hernandez a preluat Barcelona în noiembrie 2021, atunci când clubul se afla în cădere liberă. Tehnicianul spaniol a stabilizat clubul, și, în această vară, a dus o politică de transferuri îndreptată spre reconstruirea Barcelonei. Întrebat, în cadrul conferinței de presă, dacă se simte "umbra lui Pep Guardiola", Xavi a răspuns:
"Chiar nu, deloc. Visez ca Barca să câștige, nu eu. Egoul meu este sătul pentru trei vieți. Cariera mea de fotbalist a fost imbatabilă, nu mă așteptam să am o carieră ca asta. Nu vreau să-l înving pe Pep (n.r Guardiola), Johan (n.r Cruyff) sau pe oricine altcineva. Ei nu sunt dușmanii mei, eu sunt elevul lor. Vreau să readuc Barcelona în top. Visez ca Barca să câștige, nu Xavi", a spus Xavi Hernandez.

Messi, imposibil de semnat acum de Barcelona

Potrivit lui Xavi, transferul lui Lionel Messi la Barcelona este imposibil, cel puțin în momentul de față. Argentinianul, care s-a despărțit vara trecută de catalani, mai are contract cu PSG până în vara lui 2023, iar parizienii nu doresc să-l piardă.
"Are un contract și este imposibil (n.r transferul lui Messi). Nu are sens să vorbim despre Messi. Președintele a spus deja, sperăm că povestea lui la Barcelona nu se va termina.", a spus Xavi, în cadrul conferinței de presă.
Dacă Messi se va întoarce la Barcelona, cel mai probabil o va face la finalul sezonului 2022/2023, atunci când înțelegerea cu PSG va expira.
Liga
Barcelona, doar o remiză în prima etapă de La Liga! Catalanii, fără gol cu Rayo Vallecano de 3 ani
ACUM 19 ORE
Liga
Barcelona vrea să scape de Aubameyang! Ce sumă de bani își doresc catalanii în schimbul atacantului
ACUM O ZI