Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Xavi "taie în carne vie" la Barcelona! A anunțat 3 jucători să nu se prezinte la reunirea echipei

Nicu Savin

Publicat 30/06/2022 la 12:20 GMT+3

Xavi are planurile făcute pentru sezonul viitor, iar antrenorul Barcelonei a decis care sunt jucătorii care nu vor mai avea nicio șansă sub bagheta sa. Conform presei catalane, Umtiti, Minguesa și Riqui Puig au fost deja înștiințați să nu se prezinte la reunirea lotului și să-și caute echipe.

Hat zurzeit wenig zu lachen: Barça-Trainer Xavi Hernandez

Credit imagine: Getty Images

Xavi lucrează din greu pentru a-i aduce Barcelonei strălucirea din perioada în care era jucător, iar actualul manager al catalanilor a luat o decizie radicală în perspectiva sezonului următor.
Lotul Barcelonei se va reuni luni, 4 iulie, dar nu toți jucătorii aflați sub contract vor fi prezenți. Conform Mundo Deportivo, Xavi i-a anunțat pe Samuel Umtiti, Oscar Mingueza și Riqui Puig că nu se va baza pe ei sub nicio formă și ar fi bine să nu se prezinte la pregătire, ci să se concentreze pe căutarea unor echipe la care să plece.
Citește și:

Xavi i-a exclus definitiv din calcule pe Umtiti, Mingueza și Riqui Puig

Toți cei 3 jucători mai au minim un an de contract, dar Barcelona ar vrea să scape de ei, în special de Umtiti, care are și un salariu substanțial. Francezul ajuns în 2016 pe Camp Nou are ofertă de a se întoarce la Lyon, clubul care l-a crescut, dar salariul său reprezintă marea problemă în cadrul negocierilor. De asemenea, Fiorentina ar fi intersată de seviciile sale.
În privința lui Puig și Mingueza, aceștia nu au dat randamentul scontat și viitorul lor este departe de Barcelona, deși la un moment dat păreau a fi piese importante în procesul de reconstrucție.
În aceeași situație ca cei 3 va fi și Martin Braithwaite, care însă are vacanță până pe 11 iulie, la fel ca toți jucătorii care au jucat în iunie în Liga Națiunilor. De la reunirea lotului va lipsi și Clement Lenglet, dar situația sa este mai clară, Barcelona ajungând la un acord cu Tottenham pentru un împrumut pe un an.
Barcelona încearcă să scape urgent de absolut toți jucătorii care nu intră în vederile lui Xavi, pentru a elibera bugetul salarial și a putea înregistra noile semnături. Kessie și Christensen sunt deja acontați, însă contractele lor nu au fost deocamdată înregistrate. În plus, catalanii speră în continuare că îl vor lua pe Lewandowski, care va avea un salariu destul de mare.
De asemenea, se încearcă transferul unui fundaș central de valoare, Jules Kounde și Kalidou Koulibaly fiind primii pe listă. Pentru a face rost de banii necesari, Barcelona speră să obțină o sumă cât mai mare pe Frenkie de Jong, care este pe orbita lui Manchester United.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo