Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

8 dintre jucătorii convocați la naționala Franței au fost crescuți de PSG. Unul singur mai joacă acum la Paris

Cristian Mihală

Publicat 28/03/2022 la 15:25 GMT+3

8 dintre jucătorii din actualul lot al Franței, convocat de Didier Deschamps pentru partidele amicale din actuala fereastră internațională au fost crescuți de PSG. Unul singur mai evoluează în prezent pentru echipa pariziană.

Kingsley Coman contre la Russie au Stade de France

Credit imagine: AFP

Falimentul politicii de transferuri la PSG s-a văzut în această primăvară, odată cu eliminarea din optimile Champions League. În ciuda faptului că oficialii clubului au făcut cea mai spectaculoasă campanie de achiziții din istorie - aducându-i, în vară pe Messi, Sergio Ramos, Wijnaldum, Donnarumma, Hakimi sau Nuno Mendes -, echipa evoluează extrem de neconvingător.
În Ligue 1 nu au cum să aibă emoții, deși Lille le-a dat planurile peste cap anul trecut, dar în Champions League, marea miză a conducerii, echipa a rămas încă o dată restantă. Nu întâmplător fanii au avut o atitudine fără precedent în istoria recentă, cerând demisiile lui Al Khelaifi și Leonardo, văzuți principalii răspunzători pentru eșuarea proiectului.
CITEȘTE ȘI:

PSG a investit enorm în transferuri și a lăsat prea ușor să plece unii jucători

Pentru a înțelege ce greșeli s-au făcut la nivel de politică de transferuri, trebuie spus că, pentru amicalele din această perioadă, jucate de campioana mondială contra Coastei de Fildeș și Africii de Sud, selecționerul Didier Deschamps a convocat nu mai puțin de 8 fotbaliști crescuți de PSG. Dintre aceștia, doar unul mai e în prezent în lotul echipei lui Pochettino.
De ce nu au rămasă jucătorii convocați la naționala Franței în lotul lui PSG? Pentru că oficialii au fost mai interesați de nume și de potențialul de marketing al fotbaliștilor. Ca atare, au fost aduși jucători cu nume, pe sume mari, fără să se țină cont de potențialul lor real, de posibilitatea de a nu se adapta în campionatul Franței sau utilitatea lor la nivel de lot.
Astfel, în ultimii 5 ani, Neymar a plătit 668 de milioane de euro pentru achiziții, doar Neymar costând 222 de milioane.
În acest timp, s-a renunțat la fotbaliști de mare perspectivă, din propria pepinieră, care ulterior s-au transformat în jucători de mare valoare, capabili să joace pentru cea mai puternică națională din lume.
Unde au ajuns internaționalii lui Deschamps cedați de PSG
Presnel Kimpembe - singurul dintre cei 8 care este în continuare la PSG;
Adrien Rabiot - plecat liber de contract, în 2019, la Juventus; Valorează în prezent 18 milioane de euro.
Christopher Nkunku - plecat în 2019, pentru doar 13 milioane de euro, la Leipzig. A devenit unul dintre cei mai buni jucători din Bundesliga, marcând în acest sezon 15 goluri și bifând 11 assisturi doar în campionat. În Liga Campionilor a jucat senzațional, marcând de 7 ori în cele 6 meciuri din grupă. E cotat la 65 de milioane de euro.
Alphonse Areola - împrumutat, începând din 2015, la diferite echipe: Villarreal, Real Madrid, Fulham sau West Ham. E cotat la 12 milioane de euro.
Moussa Diaby - plecat în 2019, pentru 15 milioane de euro, la Leverkusen. În acest moment, atacantul de bandă al "farmaciștilor" e cotat la 55 de milioane de euro. În acest sezon a reușit 12 goluri și a dat 7 pase decisive, în 25 de partide jucate în Bundesliga.
Kinsley Coman - plecat liber de contract, în 2014, la Juventus. Între timp, atacantul de bandă a ajuns la Bayern, iar cota lui de piață e de 60 de milioane de euro.
Mike Maignan - plecat în 2015, pentru 1 milion de euro, la Lille. Între timp a ajuns la Milan, iar cota de piață e de 25 de milioane de euro.
Matteo Guendouzi - cedat gratis la Lorient, când era încă în Academie. După doi ani la Lorient, a ajuns la Arsenal. În prezent joacă la Olympique Marseille și valorează 22 milioane de euro.
În total, în schimbul celor 7 jucători, PSG a primit 29 de milioane de euro. Ei valorează în prezent, conform transfermarkt, 255 de milioane de euro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo