Presa din Franța a realizat un clasament al celor mai mari eșecuri din campionatul francez, Ligue 1, ale acestui deceniu, iar Adrian Mutu s-a aflat pe listă.
”La sfârșitul lunii august a anului 2012, AC Ajaccio a considerat că va face o mutare superbă în timpul perioadei de transferuri, anunțând sosirea lui Adrian Mutu în Ligue 1. Adus liber de contract, internaționalul român trebuia să ajute clubul corsican să se mențină în elită. În ciuda celor 33 de ani și unor probleme cu cocaina și cu produse de dopaj, suporterii au crezut în altă renaștere a păsării phoenix. După provocarea lansată lui Zlatan Ibrahimovic, celălalt veteran nou venit în Ligue 1, Adrian Mutu a început foarte bine, cu 11 goluri în primul său sezon.
Dar în cele şase luni dinaintea plecării lui, românul şi-a reluat proastele obiceiuri. Obosit de ieşirile nocturne şi de escapadele din afara terenului, el a ratat mai multe meciuri şi a deteriorat vestiarul. Salariul său anual estimat la 900.000 de euro a cântărit greu în finanţele corsicanilor, iar relaţiile tumultuoase cu antrenorii Alex Dupont şi Fabrizio Ravanelli nu au mai jucat în favoarea lui. În ianuarie 2014, Adrian Mutu a părăsit Ligue 1 şi Corsica.
Fotbal
Petrescu are undă verde de la Cluj să semneze cu naționala. Cine vine să ia titlul cu CFR-ul
IERI LA 06:51
Nu fără o ultimă <ironie> în momentul în care a revenit în România: <Am vrut întotdeauna să câştig tot şi este ceea ce vreau să fac cu Petrolul, o echipă care poate încă să câştige titlul şi cupa. Dacă voi putea juca bine şi dacă îmi voi arăta calităţile, aş putea fi chiar convocat din nou la echipa naţională>. Suporterii lui Ajaccio vor aprecia”, au scris cei de la RMC Sport.
Pentru AC Ajaccio, Adrian Mutu a apărut în 37 de partide și a marcat 11 goluri.
Lista eșecurilor deceniului din Ligue 1 este completată de nume precum Yoann Gourcuff, Diego Lugano, Abou Diaby, Grzegorz Krychowiak, Wesley Sneijder, Ben Arfa, Kolbein Sigthorsson, Stevan Jovetic, Konstantinos Mitroglou sau Jese.
Mediafax
Romanian Liga I
Dan Petrescu, aproape de a deveni noul selecționer al României! Informații de ultimă oră
02/12/2021 LA 15:45
Fotbal
FRF are o nouă variantă pentru banca echipei naționale! Ce antrenor au pus pe listă
30/11/2021 LA 18:53