Adrian Ursea a preluat-o pe Nice la începutul lui decembrie 2020, înlocuindu-l pe Patrick Vieira. Echipa nu a a vut cel mai bun parcurs în primele luni cu românul pe bancă, dar pe final de sezon a obținut o serie de rezultate favorabile, inclusiv o victorie împotriva lui Lyon în ultima etapă, terminând pe locul 9 în Ligue 1.
Oficialii grupării din sud-estul Franței au decis totuși să renunțe la serviciile românului, dorind să aducă un antrenor cu un CV mai bogat, pretențiile pentru sezonul viitor fiind mult mai mari. Christophe Galtier, cel care a condus-o pe Lille spre titlu este primul pe lista celor de la Nice.

Adrian Ursea, dorit de Brest

Ligue 1
Detalii de ultimă oră despre debutul lui Messi la PSG! Ce a spus Pochettino după meciul cu Brest
21/08/2021 LA 07:53
Munca lui Adrian Ursea la Nice nu a fost trecută însă cu vederea, iar presa franceză scrie că antrenorul de 53 de ani este pe lista unui alt club din Ligue 1. Este vorba despre Stade Brest, formație care s-a salvat în ultima etapă de la retrogradarea în liga secundă.
Olivier Dall'Oglio a fost antrenorul celor de la Brest în stagiunea trecută, dar acesta a plecat deja la Montpellier. Jurnaliștii de la Piont Brest notează că Ursea este în concurență cu Sabri Lamouchi, care în prezent este antrenorul celor de la Al Duhail (Qatar) și care a mai avut o experiență în Ligue 1, la Rennes.
Adrian Ursea și-a început cariera de antrenor în Elveția, țară în care s-a stabilit încă din timpul carierei de fotbalist. În 2016, el a ajuns la Nice ca secund al lui Lucien Favre, după care s-a întors pentru o scurtă perioadă în Țara Cantoanelor pentru a pregăti echipa U21 a celor de la Servette. În 2019 a revenit la Nice, tot ca secund, iar după plecarea lui Vieira a primit șansa de a deveni principal, lucru care a surprins pe toată lumea în Franța la vremea respectivă.
Ligue 1
PSG defilează în Ligue 1! Fără Messi și Neymar, parizienii s-au impus în deplasarea de la Brest
20/08/2021 LA 21:11
Ligue 1
Pochettino a comentat situația lui Mbappe! Ce a spus despre acomodarea lui Messi la PSG
19/08/2021 LA 17:18