Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Al Khelaifi, întrebat cum a putut refuza 220 milioane€ pentru Mbappe. Răspunsul oferit

Cristian Mihală

Publicat 08/09/2021 la 18:15 GMT+3

Al Khelaifi, omul care ia toate deciziile importante la PSG, a fost întrebat cum a putut refuza în ultima zi de mercato o ofertă de 220 de milioane de euro de la Real Madrid pentru Mbappe, în condițiile în care îl poate pierde gratis, în câteva luni. Președintele francezilor nu a dat un răspuns ferm, dar a făcut din nou referire la fair-play-ul financiar.

Karim Benzema et Kylian Mbappé, adversaires en Ligue des champions à l'occasion de Real Madrid - PSG, le 26 novembre 2019.

Credit imagine: Getty Images

Marțea trecută, Florentino Perez a venit cu o a 4-a ofertă pentru Mbappe, de 220 de milioane de euro, și aceasta refuzată de Al Khelaifi. O decizie surprinzătoare, în condițiile în care fotbalistul visează să evolueze pe Bernabeu și nu ia în calcul prelungirea contractului cu francezii. Ca atare, din ianuarie, Kylian intră în ultimele 6 luni de contract cu PSG și poate semna gratis cu orice altă echipă.
Întrebat de ce a spus "nu" unei astfel de sume, în ultima zi de mercato, Al Khelaifi nu a dat un răspuns concludent, ci a lăsat de înțeles că, atâta timp cât PSG nu e amenințată de fair-play-ul financiar, are dreptul să ia orice decizie cu jucătorii pe care îi are sub contract.
"Singurul lucru care contează este că acest club respectă fair-play-ul financiar. Credeți-mă, PSG îl respectă", a spus Al Khelaifi potrivit sport.es.
Chiar dacă sumele de transfer nu ridică semne de întrebare, pentru că Messi, Donnarumma, Sergio Ramos sau Wijnaldum au venit liberi de contract la PSG, în privința salariilor există șanse ca forul internațional să ridice serios din sprâncene. În sezonul 2019/2020, 99% din veniturile lui PSG s-au dus spre plata salariilor, fapt care le poate crea probleme șeicilor din capitala Franței.
CITEȘTE ȘI

Explicația refuzului ofertei Realului stă în speranța că Mbappe va prelungi

Răspunsul la întrebarea formulată mai sus de jurnaliști e legată de convingerea lui Al Khelaifi că Mbappe va prelungi în cele din urmă contractul scadent în 2022.
Sport.es anunța ieri că PSG își permite să fie extrem de flexibilă când vine vorba de salariul lui Mbappe, iar Real nu poate concura sub nicio formă la acest capitol. Evident, azi Kylian e limpede că își dorește să ajungă la Madrid, dar o ofertă uriașă a francezilor, dublată de o eventuală primă de instalare, ar putea să îl facă să se răzgândească.
Conform sursei citate, Al Khelaifi lucrează la o nouă ofertă, care, în mod normal, ar trebui să fie imposibil de refuzat. În prezent, Mbappe câştigă 566.000 dolari/săptămână (477.000 de euro). Ca atare, într-un an, vârful lui PSG câştigă aproape 23 de milioane de euro, conform angajamentului scadent în 2022. PSG îi va oferi un salariu brut de peste 100 de milioane, astfel că banii care vor ajunge în conturile campionului mondial vor depăşi 50 de milioane de euro în fiecare din anii de contract aferenţi noii înţelegeri.
În acest moment, partea financiară nu pare să fie atât de motivantă pentru Mbappe, dar cu greu va putea să spună "nu" unei astfel de sume. Dacă PSG va avea un sezon excelent, culminând cu trofeul Ligii Campionilor, iar Real va avea o stagiune modestă, nu e exclus ca atacantul din Hexagon să îşi reconsidere priorităţile. Mai ales că, presupunând că va refuza şi această ultimă ofertă a lui Al Khelaifi, probabil că PSG va supralicita în continuare.
Manchester United - Newcastle va fi sâmbătă de la ora 17 pe Eurosport 1
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo