Marțea trecută, Florentino Perez a venit cu o a 4-a ofertă pentru Mbappe, de 220 de milioane de euro, și aceasta refuzată de Al Khelaifi. O decizie surprinzătoare, în condițiile în care fotbalistul visează să evolueze pe Bernabeu și nu ia în calcul prelungirea contractului cu francezii. Ca atare, din ianuarie, Kylian intră în ultimele 6 luni de contract cu PSG și poate semna gratis cu orice altă echipă.
Întrebat de ce a spus "nu" unei astfel de sume, în ultima zi de mercato, Al Khelaifi nu a dat un răspuns concludent, ci a lăsat de înțeles că, atâta timp cât PSG nu e amenințată de fair-play-ul financiar, are dreptul să ia orice decizie cu jucătorii pe care îi are sub contract.
"Singurul lucru care contează este că acest club respectă fair-play-ul financiar. Credeți-mă, PSG îl respectă", a spus Al Khelaifi potrivit sport.es.
Ligue 1
"Mbappe va face istorie!" Ronaldinho, convins că starul lui PSG este cel mai bun jucător din Franța
IERI LA 15:31
Chiar dacă sumele de transfer nu ridică semne de întrebare, pentru că Messi, Donnarumma, Sergio Ramos sau Wijnaldum au venit liberi de contract la PSG, în privința salariilor există șanse ca forul internațional să ridice serios din sprâncene. În sezonul 2019/2020, 99% din veniturile lui PSG s-au dus spre plata salariilor, fapt care le poate crea probleme șeicilor din capitala Franței.
CITEȘTE ȘI

Explicația refuzului ofertei Realului stă în speranța că Mbappe va prelungi

Răspunsul la întrebarea formulată mai sus de jurnaliști e legată de convingerea lui Al Khelaifi că Mbappe va prelungi în cele din urmă contractul scadent în 2022.
Sport.es anunța ieri că PSG își permite să fie extrem de flexibilă când vine vorba de salariul lui Mbappe, iar Real nu poate concura sub nicio formă la acest capitol. Evident, azi Kylian e limpede că își dorește să ajungă la Madrid, dar o ofertă uriașă a francezilor, dublată de o eventuală primă de instalare, ar putea să îl facă să se răzgândească.
Conform sursei citate, Al Khelaifi lucrează la o nouă ofertă, care, în mod normal, ar trebui să fie imposibil de refuzat. În prezent, Mbappe câştigă 566.000 dolari/săptămână (477.000 de euro). Ca atare, într-un an, vârful lui PSG câştigă aproape 23 de milioane de euro, conform angajamentului scadent în 2022. PSG îi va oferi un salariu brut de peste 100 de milioane, astfel că banii care vor ajunge în conturile campionului mondial vor depăşi 50 de milioane de euro în fiecare din anii de contract aferenţi noii înţelegeri.
În acest moment, partea financiară nu pare să fie atât de motivantă pentru Mbappe, dar cu greu va putea să spună "nu" unei astfel de sume. Dacă PSG va avea un sezon excelent, culminând cu trofeul Ligii Campionilor, iar Real va avea o stagiune modestă, nu e exclus ca atacantul din Hexagon să îşi reconsidere priorităţile. Mai ales că, presupunând că va refuza şi această ultimă ofertă a lui Al Khelaifi, probabil că PSG va supralicita în continuare.
https://i.eurosport.com/2021/09/06/3214320.png
Liga
Lionel Messi, sătul de "săgețile" lui Joan Laporta! Ce măsură a luat fotbalistul celor de la PSG
IERI LA 11:01
Liga
Suarez, surprins de despărțirea de Atletico! Ce a spus despre ideea de a juca din nou lângă Messi
26/05/2022 LA 18:33