Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Al Khelaifi: "Nu-l vom vinde niciodată pe Mbappe şi nu va părăsi vreodată clubul liber de contract"

Cristian Mihală

Publicat 07/06/2021 la 09:28 GMT+3

"Voi fi clar. Kylian Mbappé va continua aici, la Paris Saint-Germain. Nu-l vom vinde niciodată şi nu va părăsi clubul niciodată liber de contract. Imposibil", a declarat șeicul Nasser Al Khelaifi pentru publicația franceză L'Equipe. Șefii lui PSG vor astfel să înlăture orice zvon privind un transfer la Real Madrid.

Kylian Mbappe vrea să plece de la PSG. Real Madrid îl așteaptă cu brațele deschise

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Ștefan-Toma
Superstarul francez a ajuns în curtea parizienilor la 18 ani din postura de campion al Franței cu AS Monaco. Tranzacția dintre PSG și Monaco s-a ridicat la 180 de milioane de euro, Mbappé fiind și azi al doilea cel mai scump jucător din istorie după colegul său Neymar.
Contractul atacantului francez cu PSG este valabil până la sfârșitul sezonului viitor, însă echipa din capitala Franței și-a setat ca principal obiectiv prelungirea înțelegerii. Șeicul Nasser Al-Khelaifi dorește să-i aducă pe Eduardo Camavinga, Hakimi Achraf și Theo Hernández, în speranța că astfel îl va convinge pe Kylian Mbappé să semneze un nou contract, acesta dorindu-și foarte mult câștigarea Champions League. Principala candidată pentru a-l atrage pe Mbappé în curtea sa este cea mai titrată echipă din Spania și Champions League, Real Madrid, dar francezii exclud orice mutare de acest gen.

De ce este atât de important Kylian Mbappé pentru PSG?

În cele 4 sezoane petrecute alături de PSG, atacantul francez a câștigat de 3 ori titlul de campion, de 3 ori titlul de golgheter, de 3 ori Cupa Franței și de 3 ori Supercupa Franței. În acestă perioadă a devenit și un jucător esențial pentru naționala Franței, alături de care a câștigat Campionatul Mondial din 2018. În 2018 și 2019 a fost desemnat cel mai bun jucător francez al anului, trofeu pe care ar fi putut să-l câștige și în 2020 dar, din cauza pandemiei, acest trofeu nu s-a mai acordat.
În ceea ce privește cifrele carierei lui Kylian Mbappé la PSG, vedem că în cele 171 de apariții în tricoul parizienilor a înscris de 132 de ori și a pasat decisiv pentru alte 61.
În această vară, Kylian Mbappé încearcă să obțină un alt trofeu, care momentan îi lipsește din palmares: Campionatul European, alături de Franța. Francezii fac parte din "grupa morții" la turneul final, alături de Portugalia, Germania și Ungaria.
Lotul Franţei pentru Euro 2020:
  • Portari: Hugo Lloris (Tottenham), Steve Mandanda (OM), Mike Maignan (Lille)
  • Fundaşi: Benjamin Pavard (Bayern), Léo Dubois (OL), Raphaël Varane (Real), Kurt Zouma (Chelsea), Presnel Kimpembe (PSG), Clément Lenglet (Barça), Lucas Hernandez (Bayern), Lucas Digne (Everton), Jules Koundé (Sévilla FC)
  • Mijlocaşi: N'Golo Kanté (Chelsea), Paul Pogba (Man. United), Adrien Rabiot (Juventus), Corentin Tolisso (Bayern), Moussa Sissoko (Tottenham), Thomas Lemar (Atlético)
  • Atacanţi: Marcus Thuram (Borussia M’gladbach), Kingsley Coman (Bayern), Kylian Mbappé (PSG), Antoine Griezmann (Barça), Olivier Giroud (Chelsea), Karim Benzema (Real), Wissam Ben Yedder (Monaco), Ousmane Dembélé (Barça)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo