Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Amiens, primul club care taie salariile tuturor angajaților după ce fotbalul a fost oprit de COVID19

Sebastian Ujica

Actualizat 18/03/2020 la 19:26 GMT+2

Aflată pe loc retrogradabil înainte de suspendarea Ligue 1, Amiens ia măsuri pentru a putea să supraviețuiască.

Serhou Guirassy ouvre le score pour Amiens contre l'AS Monaco en Ligue 1 le 8 février 2020

Credit imagine: Getty Images

Amiens a decis să apeleze la o practică permisă în Franța, șomaj parțial. Astfel, salariile tuturor angajaților vor fi micșorate cu 16% până la încheierea crizei. Această decizie include jucătorii primei echipe.
Cum nu există perspective pentru cei de la Amiens să încaseze bani din vânzarea de bilete în viitorul apropiat, conducerea clubului a luat această decizie motivând că este necesară pentru a putea ține clubul pe linia de plutire.
Această practică a fost deja folosită de mai multe cluburi franceze din prima ligă, însă Amiens este primul club din Ligue 1 care anunță că va face acest lucru.
Președintele clubului Amiens, Bernard Joannin, a discutat cu managerul echipei, Luka Elsner, și cu mai mulți jucători reprezentativi înainte să fie luată această decizie.
Amiens se află pe locul 19 în clasamentul din Ligue 1 și speră să evite retrogradarea când fotbalul va fi reluat, având 4 puncte sub Nîmes, echipa aflată pe locul de baraj, și la 7 puncte sub Saint-Etienne, prima echipa aflată deasupra liniei.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo