In a league boasting strikers like Kylian Mbappe, Memphis Depay, Wissam Ben Yedder and Neymar, Boulaye Dia has managed to climb to the top of the Ligue 1 goalscoring charts. It seems even he can’t believe it. "If I had been told I was going to score 12 goals by mid-season…" Dia mused to RMC earlier in January.
Într-un campionat cu nume importante precum Kylian Mbappe, Neymar, Memphis Depay sau Wissam Ben Yedder, Boulaye Dia a reușit să urce în vârful clasamentului golgheterilor din Ligue 1.
Nici lui nu îi vine să creadă: ”Dacă mi-ar fi spus cineva că o să marchez 12 goluri până la jumătatea sezonului...”, a declarat Dia, care a reușit cele 12 goluri în 18 meciuri.
Ligue 1
Pochettino nu mai e antrenorul lui PSG. Anunțul oficial al clubului francez
05/07/2022 LA 11:48

Unul dintre cei mai talentați atacanți din Ligue 1

Dia a dovedit, de altfel, de sezonul trecut că face parte din atacanții talentați din Ligue 1. Dia are un ritm excelent de joc, el caută mereu balonul și se poziționează ideal pentru a reuși apoi să finalizeze pasele colegilor.
În acest sezon a reușit să confirme evoluțiile bune din stagiunea trecută: ”Am vrut să confirm sezonul trecut. Am vrut să joc bine, să am meciuri reușite și să continui această perioadă bună. Mă așteptam să marchez, dar nu atât”, a declarat Dia pentru RMC.
Doar trei jucători au reșit în acest sezon să marcheze cel puțin două goluri în trei partide diferite: Mbappe, Karl Toko-Ekambi și Dia. Mai mult, Dia are nouă goluri marcate în deplasare - nimeni în Europa nu a reușit mai multe (Jamie Vardy și Cristiano Ronaldo au și ei tot nouă).
Evoluțiile sale au stârnit interesul lui Marseille încă de vara trecută dar clubul pregătit de Andre Villas Boas nu a făcut până la urmă o ofertă concretă. Vor regreta, cu siguranță, mai ales că West Ham a deschis deja discuțiile cu Reims pentru aducerea lui Dia la prețul de 15 milioane de lire, conform surselor Eurosport UK.
De asemenea, Le10Sport.com informează că Dia este monitorizat și de Fulham sau Crystal Palace.
Ligue 1
Fratele lui Kylian Mbpappe îi calcă pe urme superstarului lui PSG. Cine e Ethan, puștiul de 15 ani
05/07/2022 LA 06:41
Ligue 1
Clauză "anti-PSG" pentru Vinicius
28/06/2022 LA 07:14