Ligue 1 nu va mai reîncepe! Decizia anunțată de Federația din Franța pe 28 aprilie de oprire definitivă a sezonului a fost validată astăzi de Curtea Națională Franceză.
Mai multe cluburi, printre care și Olympique Lyon, s-au unit în speranța că sezonul va putea fi reluat, însă acest lucru nu se va întâmpla. Astfel, Paris Saint-Germain rămâne campioana Franței pentru acest sezon.
Decizia Ligii Franceze a venit după ce Guvernul din Franța a anunțat în aprilie că toate competițiile sportive sunt interzise până la sfârșitul lunii iulie.
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53

Fără retrogradare

Totuși, decizia Curții de astăzi aduce schimbări importante. Mai exact, judecătorul a decis că Toulouse și Amiens, ultimele 2 cluburi conform clasamentului din momentul suspendării, nu vor mai retrograda!
Astfel, Liga de Fotbal din Franța va trebui să reexamineze formatul competiției pentru sezonul 2020/2021, unul care ar putea să aibă 22 de echipe, dacă primele 2 clasate din Ligue 2 vor promova (Lorient și Lens), sau chiar 23 de echipe!
Rămâne de văzut dacă se va disputa și play-off pentru promovare între ocupantele locurilor 3-5 din Ligue 2. În mod normal, câștigătoarea acelui play-off juca meci de baraj cu locul 18 din Ligue 1 (Nîmes).
Decizia este una surprinzătoare în condițiile în care în Olanda tribunalul a decis în defavoarea cluburilor care solicitau să nu existe retrogradare în acest sezon. În Belgia în schimb, Waasland-Beveren a reușit să blocheze decizia de retrogradare pe baza clasamentului după ce sezonul a fost oprit definitiv.

Premier League revine din 17 iunie la Eurosport!

Ligue 1
PSG, neînvinsă în Ligue 1 de 11 etape! Mbappe a ratat șansa de a aduce victoria la Lyon
09/01/2022 LA 21:42
Ligue 1
Lionel Messi ratează duelul cu Olympique Lyon! De ce nu a fost inclus în lotul lui PSG
08/01/2022 LA 15:28