Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Breaking news. Sezonul de Ligue 1 nu va reîncepe, însă Toulouse și Amiens scapă de retrogradare

Sebastian Ujica

Actualizat 09/06/2020 la 17:40 GMT+3

Decizia de oprire definitivă a sezonului de Ligue 1 a fost validată astăzi de Curtea Națională Franceză.

Amiens și Toulouse evită retrogradarea în Ligue 2 în urma deciziei de astăzi

Credit imagine: Getty Images

Ligue 1 nu va mai reîncepe! Decizia anunțată de Federația din Franța pe 28 aprilie de oprire definitivă a sezonului a fost validată astăzi de Curtea Națională Franceză.
Mai multe cluburi, printre care și Olympique Lyon, s-au unit în speranța că sezonul va putea fi reluat, însă acest lucru nu se va întâmpla. Astfel, Paris Saint-Germain rămâne campioana Franței pentru acest sezon.
Decizia Ligii Franceze a venit după ce Guvernul din Franța a anunțat în aprilie că toate competițiile sportive sunt interzise până la sfârșitul lunii iulie.

Fără retrogradare

Totuși, decizia Curții de astăzi aduce schimbări importante. Mai exact, judecătorul a decis că Toulouse și Amiens, ultimele 2 cluburi conform clasamentului din momentul suspendării, nu vor mai retrograda!
Astfel, Liga de Fotbal din Franța va trebui să reexamineze formatul competiției pentru sezonul 2020/2021, unul care ar putea să aibă 22 de echipe, dacă primele 2 clasate din Ligue 2 vor promova (Lorient și Lens), sau chiar 23 de echipe!
Rămâne de văzut dacă se va disputa și play-off pentru promovare între ocupantele locurilor 3-5 din Ligue 2. În mod normal, câștigătoarea acelui play-off juca meci de baraj cu locul 18 din Ligue 1 (Nîmes).
Decizia este una surprinzătoare în condițiile în care în Olanda tribunalul a decis în defavoarea cluburilor care solicitau să nu existe retrogradare în acest sezon. În Belgia în schimb, Waasland-Beveren a reușit să blocheze decizia de retrogradare pe baza clasamentului după ce sezonul a fost oprit definitiv.
picture

Premier League revine din 17 iunie la Eurosport!

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo