Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cabaye și-a anunțat retragerea din fotbal! Scrisoarea emoționantă a dublului campion cu PSG

Cosmin Cioboata

Actualizat 19/02/2021 la 23:15 GMT+2

Yohan Cabaye și-a anunțat oficial retragerea din fotbal, la vârsta de 35 de ani. Fostul campion din Ligue 1 a evoluat ultima oară la Saint-Etienne, în sezonul 2019/2020 și a decis că este momentul să-și agațe definitiv ghetele în cui.

Yohan Cabaye

Credit imagine: Getty Images

Yohan Cabaye s-a retras din fotbal, la 35 de ani. Fostul campion din Ligue 1 a făcut anunțul printr-o scrisoare emoționantă postată în mediul online.
Ultima oară, mijlocașul evoluase la Saint-Etienne, în sezonul 2019/2020. De-a lungul carierei, Cabaye a mai jucat la Lille, Newcastle, PSG, Crystal Palace și Al-Nasr. Per total, fostul internațional a cucerit 8 trofee, printre care se numără 3 titluri de campion în Ligue 1: unul cu Lille (2011) și 2 cu PSG (2014, 2015).
Cabaye a adunat și 48 de selecții la naționala Franței, în perioada 2010-2016, reușind să înscrie 4 goluri.
Așadar, Cabaye își încheie oficial aventura din fotbal, după 17 ani și 543 de meciuri jucate pentru 6 cluburi diferite.
Yohan Cabaye (PSG) 2014 Ligue 1

Yohan Cabaye și-a anunțat retragerea din fotbal! Scrisoarea emoționantă a triplului campion al Franței

"Fluier final...
Cu emoții uriașe anunț finalul carierei mele în fotbalul profesionist, după mai bine de 17 ani de pasiune, dragoste pentru fotbal, sentimente puternice, amintiri care vor rămâne veșnic în mintea mea și relații de prietenie. Chiar dacă această decizie poate fi considerată evidentă și iminentă, ținând cont că am trecut de 35 de ani, este dificil s-o accept deoarece dragostea mea pentru fotbal este uriașă.
Dar trebuie să știi când să faci un pas înapoi, după ce ai avut șansa să-ți trăiești pasiunea și visul copilăriei tale. După ce vei realiza asta, vei putea merge mai departe.
Nu pot să le mulțumesc îndeajuns tuturor oamenilor pe care i-am cunoscut de-a lungul anilor: colegilor, antrenorilor, conducătorilor, președinților, fanilor cluburilor pentru care am jucat, precum și celor de la naționala Franței care m-au încurajat când am avut onoarea să îmbrac tricoul țării mele.
Le mulțumesc familiei, prietenilor și impresarilor mei care m-au susținut de-a lungul acestei aventuri. Le mulțumesc celor 5 copii ai mei, Myla, Charlize, Romy, Linoi și Maian pentru că mi-au oferit dragoste și forță să înfrunt momentele dificile din viața mea de fotbalist.
Vă mulțumesc tuturor, am mers dincolo de visuri! Vă mulțumesc din tot sufletul! Yohan Cabaye".
Program Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo