Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Camavinga nu își va prelungi contractul cu Rennes! Unde ar putea ajunge starul francez, în vară

Cosmin Cioboata

Publicat 16/04/2021 la 12:40 GMT+3

Eduardo Camavinga (18 ani) nu își va prelungi contractul cu Rennes, scadent în vara anului 2022. Cel mai probabil, mijlocașul francez va începe o nouă aventură, la altă echipă, încă din sezonul următor.

France's midfielder Eduardo Camavinga

Credit imagine: Getty Images

Eduardo Camavinga a impresionat în tricoul lui Rennes în ultimele sezoane și a atras atenția mai multor cluburi răsunătoare din Europa, precum Real Madrid, Manchester United și Arsenal.
Internaționalul de 18 ani, născut în Angola, a refuzat recent prelungirea contractului cu Rennes, scadent în vara anului 2022. Tânărul mijlocaș este pregătit să facă un pas important în carieră, la o echipă de top, alături de care să joace regulat în UEFA Champions League. La ora actuală, Rennes nu îi poate oferi acest lucru, motiv pentru care Camavinga se gândește la o schimbare.
Oficialii lui Rennes sunt conștienți de valoarea lui Camavinga și vor să evite o despărțire pe gratis în 2022. Ca urmare, conducătorii francezi sunt dispuși să accepte o ofertă în următoarea perioadă de transferuri, din vară.

Camavinga, urmașul lui Kroos și Modric la Real Madrid?

În prezent, Camavinga este cotat la 60 de milioane de euro de transfermarkt.com, însă Rennes ar putea solicita o sumă mult mai mare, ținând cont de PR-ul puternic de care mijlocașul francez a beneficiat în ultimele luni. De acest lucru s-a ocupat în mod special agentul său, Jonathan Barnett. Celebrul impresar mai colaborează și cu alte nume răsunătoare din fotbalul european, precum Gareth Bale și Jack Grealish.
Recent, Barnett a vorbit cu jurnaliștii The Athletic despre viitorul lui Camavinga. Impresarul a recunoscut că se gândește la două destinații: Premier League și La Liga. Internaționalul de 18 ani este văzut drept un posibil urmaș al lui Toni Kroos și Luka Modric, în linia mediană a lui Real Madrid.
Nu este exclus nici ca Manchester United sau Arsenal să forțeze transferul său. Camavinga deține calitățile necesare pentru a face față în fotbalul din Premier League. Este un mijlocaș de tip "box to box", care poate să dribleze, să paseze și să creeze faze cu multă ușurință.

"Camavinga ar face față în Premier League!". Manchester United și Arsenal, în așteptare

Într-adevăr, Camavinga nu strălucește la capitolul "goluri și assist-uri", însă acest lucru este pus pe seama faptului că francezul are un rol mai defensiv la Rennes.
"Real Madrid este un club extraordinar, un club la care oricine își dorește să ajungă.", a spus recent Jonathan Barnett.
"Eduardo (n.r. - Camavinga) va putea alege dintre mai multe cluburi dacă Rennes va hotărî să-l lase să plece. La ora actuală, există 4 sau 5 echipe la care ar putea ajunge. Eduardo își dorește să joace la un club de top. Real este unul dintre cluburile de top, la fel și Barcelona.
Camavinga ar face față și în Premier League, în sezonul următor. Atât de bun este. Rămâne de văzut ce se va întâmpla. Are un caracter extrem de puternic. Nu este un puști de 18 ani obișnuit. Poate să joace în fața a 100.000 de oameni fără să se sperie. Este un băiat liniștit și cred că va ajunge un superstar.", a declarat agentul lui Camavinga, citat de Marca.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo