Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ce suspendare riscă Neymar după scandalul din PSG - Marseille

Vlad Dumitrescu

Actualizat 15/09/2020 la 11:33 GMT+3

Neymar a fost eliminat în finalul derby-ului dintre PSG și Marseille, pierdut de echipa sa cu 1-0.

Neymar

Credit imagine: SID

PSG a pierdut primele două partide ale sezonului însă cu siguranță înfrângerea cu Marseille a fost cea mai dureroasă. În derby-ul Franței, echipa antrenată de Andre Villas-Boas s-a impus grație golului marcat de Thauvin însă în finalul partidei nervii au cedat și în urma unei bătăi generale arbitrul a scos cinci cartonașe roșii.
Printre cei eliminați s-a aflat și Neymar, brazilianul lovindu-l pe Alvaro Gonzalez cu palma peste ceafă după ce acesta i-a adresat injurii rasiste. Starul lui PSG i-a transmis atât centraului cât și arbitrului faptul că el doar a răspuns atacului rasist al adversarului său, cel care i-ar fi spus ”maimuță nenorocită”. Neymar a reacționat dur după meci pe Twitter.

Neymar riscă să fie suspendat șapte etape

Comisiile ligii din Franța urmează să ia o decizie privind scandalul de la finalul meciului. Cei de la RMC Sport au informat că Neymar, conform regulamentului, poate fi suspendat pentru șapte etape în urma gestului său.
"O acțiune agresivă comisă în afara jocului și care nu provoacă o accidentare pentru oponent poate duce la o suspendare de șapte jocuri", precizează regulamentul. PSG va juca în următoarele șapte etape cu Metz, Nice, Reims, Angers, Nimes, Dijon și Nantes.
De cealaltă parte, Angelo Gonzalez, autorul cuvintelor rasiste, riscă să nu mai joace timp de 10 etape. De altfel, el nu este la prima ieșire din decor, adresându-i în trecut cuvinte urâte și lui Lionel Messi în La Liga.

Mesajul lui Neymar după conflictul cu Alvaro Gonzalez

Brazilianul Neymar a postat un paragraf mai lung despre eveniment pe contul său de Instagram.
”Am reacționat și am fost pedepsit cu cartonaș roșu pentru asta. Poate nu trebuia să reacționez, dar am făcut-o știind că autoritățile nu vor face nimic. Sunt negru, fiul unor părinți negri, nepotul unor bunici negri. Sunt mândru de asta și nu mă văd diferit din cauza asta. Ieri am vrut ca cei care conduc acest sport să înțeleagă că nu mai este loc pentru așa ceva (rasism)”, a scris brazilianul.
”În sportul nostru, agresiunile, insultele, înjurătiurile fac parte din realitatea de zi cu zi. Îl înțeleg parțial, dar trebuie să conștientizăm că rasismul și intoleranța nu au loc în sport. Rasismul există, dar trebuie să spunem ”destul”!”, a completat el.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo