În ultima zi de mercato, Florentino Perez a venit cu o a patra ofertă pentru Mbappe, fotbalistul la care visează de ani de zile, încă de când acesta evolua pentru Monaco. "Galacticii" au venit cu o ofertă incredibilă, de 220 de milioane de euro, în condițiile în care vârful campion mondial poate semna gratis cu ei de la 1 ianuarie, când intră în ultimele 6 luni de contract.
La fel de neașteptat, PSG a spus "nu", chiar dacă riscă să piardă cel mai bun tânăr jucător din lume gratis, în câteva luni. Mundo Deportivo a analizat decizia francezilor și a găsit 4 explicații pentru care Al Khelaifi a refuzat să accepte suma impresionantă pusă la bătaie de președintele lui Real Madrid.
CITEȘTE ȘI
Ligue 1
Messi, adio revenire la Barcelona! Va cumpăra 35% din acțiunile clubului la care va juca din 2023
17/05/2022 LA 06:19

Argumentele pentru care PSG a refuzat transferul lui Mbappe la Real Madrid

1. PSG nu vinde niciodată un jucător care e titular indiscutabil. Din principiu. Barcelona a încercat, de-a lungul anilor, să îi transfere pe Marquinhos, Verratti, Rabiot sau să îl aducă înapoi pe Neymar. În ultimele 3 cazuri, clubul catalan se înțelesese cu jucătorii, așa cum a făcut acum Real Madrid cu Mbappe. Dar PSG a fost clară: nu renunță la un jucător titular. Iar aceștia nu s-au mișcat.
2. PSG vrea cu orice preț să câștige Champions League. A fost aproape de câteva ori, pierzând chiar o finală cu Bayern. Nasser Al Khelaifi este convins că, avându-i pe Messi, Mbappe și Neymar, acesta va fi în sfârșit anul lui. Prin urmare, se face orice sacrificiu pentru UCL. Jucătorul visează la Real Madrid, dar PSG visează la șansa istorică de a ridica "urecheata".
3. PSG nu are nevoie de bani. Asta se întâmplă cu cluburile care au un stat în spate. Pentru cei din Qatar banii nu sunt niciodată o problemă, astfel că cele 220 de milioane de euro - ultima ofertă a lui Real Madrid - nu a fost sub nicio formă motivantă, având în vedere obiectivul: cucerirea Ligii. E un risc calculat, chiar dacă PSG știe că e foarte posibil ca Mbappe să nu semneze niciodată prelungirea contractului și să plece gratis.
4. Este o chestiune de mândrie. În negocieri, oamenii din zona Golfului Persic pun mereu preț pe acest aspect. Florentino Perez nu a avut atitudinea potrivită și a zgândărit orgoliul șeicilor. Mândria e un lucru pe care nu îl poți cumpăra cu bani. Punct.
Dincolo de argumentele prezentate de Mundo Deportivo, trebuie spus că presa din Hexagon este convinsă că Al Khelaifi are încă ași în buzunar și nu și-a dorit doar să îi dea o lecție lui Florentino Perez, cu orice preț. Planul șefului de pe Parc des Princes are în vedere două aspecte. Primul e legat de forța lui PSG și de posibilitatea ca Mbappe să își schimbe prioritățile după ce joacă alături de Messi. Al doilea are în vedere disponibilitatea financiară, PSG putând să facă o ofertă mult mai mare decât cea prefătită de Real. Deocamdată, Mbappe a refuzat ultima propunere de prelungire, cifrată la 45 de milioane de euro/an.
Liga
Messi, așteptat înapoi la Barcelona! Anunțul tatălui său care le dă speranțe fanilor din Spania
15/05/2022 LA 16:31
Ligue 1
"Meciul cu Real Madrid ne-a ucis!" Mărturisirea unui fotbalist de la PSG după egalul cu Troyes
09/05/2022 LA 07:51