Articol scris de Tibi Munteanu
Real Madrid e pe cale să-i prelungească contractul lui Vinicius Junior, sosit la regina Europei în urmă cu patru ani, când a fost adus de la Flamengo în schimbul sumei de 45 de milioane de euro.

Clauză de 1 miliard de euro pentru Vinicius Jr

Liga
FC Barcelona, PSG și City pregătesc un schimb de senzație! De Jong, cheia întregii operațiuni
ACUM 8 ORE
Cotat la 100 de milioane de euro conform Transfermarkt.com, extrema braziliană a explodat în sezonul precedent, când a marcat 22 de goluri și a oferit 20 de pase decisive în cele 52 de prezențe în tricoul blanco. De cele mai multe ori a tras echipa după el, alături de Karim Benzema, cei doi făcând un cuplu perfect atât în La Liga, cât și în Liga Campionilor.
Cu două săptămâni înainte de a împlini vârsta de 22 de ani, lui Vini Jr. i se propune prelungirea înțelegerii până în vara anului 2027, iar Florentino Perez dorește să-l securizeze cu o clauză “anti-PSG” în valoare de 1 miliard de euro.
Salariul acestuia va crește progresiv, de la 5.5 milioane de euro pe an la 8 milioane, iar clauza propusă este una de a-i îndepărta pe șeicii de la Paris, care au început să-l curteze pe brazilian, cu speranța că îl pot înlocui cu succes pe Neymar în anii următori.

Drum blocat către PSG

Agenții fotbalistului brazilian au avut discuții cu reprezentanții campioanei Franței, însă dorința lui Vinicius a fost să continue la Real Madrid, chiar dacă șeicii erau pregătiți să îi satisfacă orice dorință de ordin financiar, așa cum s-a întâmplat și în cazul prelungirii contractului lui Kylian Mbappe.
Până acum, sud-americanul avea o clauză de 350 de milioane de euro, însă suma pare atât de greu de achitat cum părea și cea de 222 de milioane de euro a lui Neymar și care, totuși, s-a plătit.
Cu noua clauză de cumpărare, Vinicius Junior va intra într-un top select în care mai sunt doi fotbaliști de la rivala Barcelona, Ansu Fati și Pedri, fiecare având în contractele lor o sumă de 1 miliard de euro pentru care pot fi răscumpărați fără negocieri între cluburi, o valoare care pare imposibil de achitat chiar și pentru bogații din Emiratele Arabe.

Bonus pentru câștigarea Balonului de Aur

Pentru că Perez și întreaga conducere a celor de la Real Madrid vor să-și dovedească încrederea pe care o au în brazilian, îi vor trece în noul contract și un bonus de un milion de euro, bani pe care Vinicius îi va primi dacă va câștiga cel mai important trofeu individual în fotbalul mondial, Balonul de Aur.
Țelul nu pare unul greu de atins, mai ales că Vini este deja un lider în teren prin prestațiile sale și are deja, la 21 de ani, șase trofee importante în palmares:
  • FIFA Club World Cup – 2019
  • Copa del Rey – 2020, 2022
  • La Liga – 2020, 2022
  • UEFA Champions League – 2022

Vinicius Jr. – mai bun de la an la an

Dacă în primul său sezon pe Santiago Bernabeu a marcat 3 goluri și a oferit 12 pase decisive, cifre obținute, în principal, în fața unor adversari mai modești, în anul următor jocul său nu a evoluat cu atât de mult cum se dorea, izbutind să marcheze de 5 ori și să pasese decisiv în 4 rânduri în totalul său de 38 de apariții.
Ulterior, a devenit om de bază în echipa Madridului, impresionând cu ale sale calități tehnice, dar și cu viteza pe care o înregistra pe contre, însă cifrele tot nu s-au îmbunătățit într-un mod remarcabil, brazilianul având mari probleme la finalizare. În sezonul 2020/21, a bifat 49 de prezențe în tricoul blanco, a înscris 6 goluri și a oferit 7 assist-uri.
Forma de top a venit în sezonul încheiat luna trecută, când parcă a fost revitalizat de Carlo Ancelotti și a fost printre principalii pioni în perspectiva obiectivelor obținute. Rămâne de văzut cum va continua și de acum înainte, pentru că performanțele și evoluțiile sale din anul anterior cu siguranță îi vor da o și mai mare încredere, alături de creditul pe care îl primește din partea clubului cu acest nou contract pus pe masă.
Ligue 1
Messi a marcat primul gol din foarfecă în carieră! Reușita este una istorică pentru argentinian
07/08/2022 LA 07:44
Ligue 1
PSG a câștigat fără emoții pe terenul lui Clermont în prima etapă din Ligue 1! Neymar, omul meciului
06/08/2022 LA 20:51