Neymar este etichetat drept un "magician" în fotbalul modern, iar orice echipă din lume și-ar dori să-l aibă. Printre echipele care l-au vrut în trecut, dar n-au reușit să-l transfere, se numără și Real Madrid.
"Galacticii" l-au urmărit pe atacantul brazilian încă de pe vremea când era junior, la Santos. Fostul său agent, Wagner Ribeiro, a făcut o serie de dezvăluiri impresionante într-un interviu oferit pentru L'Equipe. Impresarul a mărturisit că Real a vrut să-l transfere de 3 ori pe Neymar, însă fără succes.

Real Madrid a încercat să-l transfere pe Neymar de 3 ori

Ligue 1
Omul bănuit că i-a dat COVID-19 lui Messi a primit amenințări cu moartea. Acesta este negativ
03/01/2022 LA 18:11
Prima oară s-a întâmplat pe vremea când atacantul de bandă avea numai 13 ani:
"Avea numai 13 ani și deja făcea furori. A venit la baza lui Real Madrid, cu mine și tatăl său, și a dat teste timp de 20 de zile. Conducătorii Realului îl plăceau și erau dispuși să-l cumpere, dar Marcelo Teixeira, președintele lui Santos, m-a sunat și mi-a oferit 840.000 de euro și 10.000 de euro/lună.
La momentul respectiv, Neymar câștiga numai 700 de reali (n.r. - aproximativ 100 de euro). Tatăl său a considerat că era mai bine să rămână în Brazilia. Neymar se simțea bine și era fericit la baza de antrenament a Realului, însă când ieșea afară începea să plângă. Nu putea să stea departe de mama și sora lui.", a povestit Wagner Ribeiro, pentru L'Equipe.
Anii au trecut, Neymar a continuat să atragă privirile la Santos, iar interesul lui Real Madrid a rămas neclintit. În 2013 a sosit momentul ca atacantul să facă pasul către un club uriaș din Europa. Iar concurența era acerbă, între cele două mari rivale din Spania: Barcelona și Real Madrid.

Cum a picat transferul lui Neymar la Real Madrid, în 2013: "Voia să joace cu Messi la Barcelona"

Real părea să aibă prima șansă la semnătura lui Neymar, după ce reprezentanții săi, în frunte cu Ribeiro, s-au întâlnit cu președintele clubului, Florentino Perez. Însă lucrurile au luat o întorsătură bruscă. Motivul? Neymar visa să joace la Barcelona, alături de Lionel Messi.
"Florentino (n.r. - Perez) credea că a reușit. A acceptat oferta pe care i-am prezentat-o eu. Era dispus să le plătească 40 de milioane de euro celor de la Santos și era de acord cu tot ce îi ceream în tranzacția respectivă. Dar tatăl lui Neymar mi-a cerut mai mult timp... pentru că Neymar voia să joace la Barca.
Real nu a renunțat și a trimis 3 avocați (n.r. - în Brazilia). Au petrecut acolo 20 de zile, încercând să-l convingă. Îmi spuneau: 'Haide, vom semna contractul mâine!'. Dar Neymar nu voia să meargă la Madrid. Își dorea să joace la Barca, iar Messi și Pique chiar l-au sunat.
Eu aș fi vrut să meargă la Real. Era apropiat de Florentino și Madrid. Pe de altă parte, Sandro Rosell (n.r. - președintele Barcelonei din perioada 2010-2014), nu m-a lăsat să particip la negocierile cu Barcelona. M-a lăsat afară și nu am primit vreun ban în urma transferului lui Neymar la Barca. Au lucrat cu Andre Cury, care l-a contactat pe tatăl lui Neymar. M-au păcălit, nu m-am ales cu nimic în urma transferului.
Neymar își dorea să joace alături de Messi. A fost decizia lui și am respectat-o, deși nu mi-a prins deloc bine. Când a semnat și a fost prezentat oficial la Barcelona, m-am simțit umilit. Nici măcar nu m-au lăsat să particip. Pentru că aveam o relație bună cu Florentino Perez, ei m-au ingnorat complet. Nu a fost corect.", a mai spus Wagner Ribeiro.

Real Madrid era dispusă să achite 300 de milioane de euro pentru Neymar

Neymar a petrecut 4 ani extraordinari la Barcelona, formând un trio de vis în faza ofensivă, împreună cu Lionel Messi și Luis Suarez. Brazilianul a cucerit 9 trofee alături de formația catalană, printre care se numără 2 titluri în La Liga și o Ligă a Campionilor.
Aventura lui Neymar pe Camp Nou s-a încheiat în 2017, când PSG a plătit cea mai mare sumă de transfer din istoria fotbalului: 222 de milioane de euro.
Doi ani mai târziu, Real a avut o ultimă tentativă de a-l aduce pe Neymar. Președintele lui PSG, Nasser Al-Khelaifi, nici n-a vrut să audă despre această posibilitate, deși suma de transfer era colosală: 300 de milioane de euro.
"La vremea respectivă, Neymar se afla în relații bune cu Real Madrid. Real era dispusă să achite 300 de milioane de euro. Florentino mi-a spus. Dar Nasser a refuzat. 'Neymar nu va pleca nici pentru un miliard!', a spus clar și răspicat Nasser.
Dar Neymar se simte bine la Paris. Nu există vreun alt club care poate să-i ofere ce îi oferă PSG. Numai PSG și-l permite, la ora actuală. Real are probleme financiare. Barca? Și mai rău. În Italia nu are cum să ajungă, iar la United și City nu prea cred. La Paris duce o viață bună și joacă într-o echipă fantastică. În acest sezon PSG va câștiga Champions League, iar Neymar va deveni Balonul de Aur.", a încheiat, pe un ton optimist, Wagner Ribeiro.
PSG se pregătește pentru returul cu Bayern Munchen, din sferturile Champions League. În tur, parizienii s-au impus cu 3-2, pe terenul bavarezilor, și pornesc cu prima șansă la calificare.
Rămâne însă de văzut dacă Neymar va avea forța să câștige Balonul de Aur, ținând cont că Kylian Mbappe, coechipierul său, și Erling Haaland, "mașinăria de goluri" a Borussiei Dortmund, se află la rândul lor într-o formă extraordinară.
Ligue 1
Leonardo: "Primele luni ale lui Messi la PSG sunt spectaculoase, dacă te uiți pe statistică"
20/12/2021 LA 09:34
Ligue 1
Leonardo, super-anunț pentru fanii PSG: "Semnează prelungirea! Va rămâne la Paris toată cariera"
17/12/2021 LA 07:54