Mbappe a ajuns într-un interval destul de scurt în topul fotbalului modern, dar asta nu înseamnă că drumul său a fost ușor. El a crescut într-o suburbie din jurul Parisului, numită Bondy, unde a învățat să joace fotbal alături de prietenii săi. Cu toții visau să ajungă fotbaliști, iar unii dintre ei au și reușit. Printre aceștia se numără și Mbappe, care n-a uitat în vreun moment de unde a plecat.
Într-un articol marca The Players' Tribune, Mbappe a povestit cum a fost să trăiască într-un loc pe care mulți oameni îl consideră extrem de periculos și a dezvăluit momentul în care a simțit că plutește, deși picioarele sale erau încă pe sol.
"Chiar înainte să împlinesc 14 ani, am primit o surpriză incredibilă. Tatăl meu a primit un telefon de la Real Madrid, în urma cărui am fost invitat la un antrenament în timpul vacanței. Am fost șocat, mai ales când am auzit că Zidane voia să mă vadă. La vremea respectivă, Zizou era director sportiv. Bineînțeles, simțeam că plutesc. Eram disperat să merg la Madrid.", a povestit Mbappe.
Ligue 1
Galtier e sigur cu privire la viitorul lui Mbappe! Ce spune despre rămânerea lui Messi la PSG
ACUM 13 ORE
https://i.eurosport.com/2019/11/26/2724950.jpg

L-am întrebat pe Zidane: "Să-mi dau jos pantofii?"

Extrem de emoționat că urma să-și întâlnească unul dintre idolii copilăriei, Mbappe a dezvăluit o întâmplare haioasă, care a smuls câteva râsete din partea lui Zidane.
"Nu am spus nimănui că urma să plec, nici măcar celor mai apropiați prieteni. Eram prea emoționat și îmi era frică că i-aș fi putut deazamăgi, dacă lucrurile nu ieșeau bine. Nu voi uita vreodată momentul în care am ajuns la baza de antrenament a Realului. Zidane ne aștepta cu mașina în parcare. Era o mașină foarte frumoasă. L-am salutat, apoi s-a oferit să mă conducă până la teren.
M-a invitat pe scaunul din dreapta, iar eu pur și simplu am înmărmurit. Țin minte că l-am întrebat, caraghios: 'Să-mi dau jos pantofii?'. Chiar nu știu de ce am simțit nevoia să spun asta. Totuși, era mașina lui Zizou, așa că n-am riscat. El s-a amuzat teribil și mi-a răspuns 'Nu este nevoie, haide, urcă!'. M-a dus la teren, în timp ce eu îmi spuneam în gând: 'Sunt în mașina lui Zidane. Sunt Kylian din Bondy. Nu este real ce se întâmplă. Cred că am adormit în avion.'. Uneori, când trăiești ceva din tot sufletul, totul pare un vis.", a mai spus francezul.
https://i.eurosport.com/2020/01/21/2757834.jpg

Mbappe, campion mondial la 19 ani

Kylian Mbappe este cel mai valoros jucător din lume la ora actuală, potrivit site-ului de specialitate transfermarkt.com. 200 de milioane de euro este cota de piață a atacantului lui PSG, care deja a câștigat 11 trofee, deși are numai 21 de ani. Dintre acestea, cel mai important este Cupa Mondială din 2018, pe care Mbappe a câștigat-o alături de naționala Franței, la finalul unui turneu în careu tânărul atacant (19 ani, la acea vreme) a înscris de 4 ori.
La finalul anului 2018, Mbappe s-a clasat pe locul 4 la decernarea Balonului de Aur, după un sezon în care a câștigat nu mai puțin de 4 trofee. Atacantul este golgheterul la zi din Ligue 1, la egalitate de goluri cu Ben Yedder (16). Cu Mbappe în faza ofensivă, PSG este lider în Franța, cu un avans de 13 puncte în fața urmăritoarei Marseille, după 26 de etape.
Pe 11 martie va avea loc partida retur din 'optimile' Champions League, împotriva Borussiei Dortmund. În manșa tur, din Germania, campioana Franței a fost învinsă cu 2-1, după golurile înscrise de Erling Haaland. Pentru parizieni a marcat Neymar, dintr-o pasă excelentă expediată de Mbappe.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Ligue 1
Mbappe, atacat de un fost coleg de la PSG: "Nu înțelege că cei de lângă el sunt mai fenomene ca el"
IERI LA 10:20
Ligue 1
Mbappe ar trebui să părăsească PSG dacă vrea să evolueze, sugerează Pochettino
20/11/2022 LA 08:10