Fotbal
Ligue 1

Dijon - PSG 2-1 | Liderul Franței s-a prābușit īn fața ultimei clasate

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Mauro Icardi, PSG

Credit imagine: Getty Images

DeIon Alexandru
02/11/2019 la 08:06

Mbappe a deschis scorul, dar PSG a plecat cu mâna goalā de la Dijon. Echipa de pe ultimul loc a reușit o victorie istoricā, prima în Ligue 1 împotriva giganților din Paris.

Thomas Tuchel este omul contrastelor și al înfrângerilor surprizātoare. Cu jucātori de mare clasā pe teren de la Mbappe la Di Maria și Icardi, PSG a capotat surprizātor pe un teren unde nu se aștepta mai nimeni.

Rollercoasterul de la Paris

Fotbal

PSG a câștigat Cupa Ligii Franței după un succes, la penaltyuri, în fața lui Lyon

01/08/2020 LA 07:17

PSG este un club mare, un club care are un buget uriaș în comparație cu orice adversar din Ligue 1. Cu toate cā au deja un avantaj consistent în campionat, băieții lui Tuchel nu aratā, deocamdatā cel puțin, ca o Echipā mare. Tuchel nu are alura unui învingātor, iar PSG surprinde uneori cu rezultate fārā logicā. Un exemplu este și înfrângerea de pe Gaston Gerard. Mbappe a profitat de o nouă pasă genială a lui Di Maria, a deschis scorul la Dijon, dar PSG a pierdut. Înfrângerea poate fi acceptată, dar să ai mai puține șuturi pe poartă decât ultima clasată (4-6) înseamnă că problemele pot fi mai grave la PSG.

Cenușāreasa a avut seara ei de galā

Dijon se putea lāuda în acest sezon doar cu egaluri meschine, 0-0 de fiecare datā, cu Marseille și Lyon. Cea mai slabā ofensivā din primele cinci campionate europene, cu doar 5 goluri în primele 11 etape (doar Espanol și Leganes au "reușit" asta în La Liga), a marcat de douā ori în poarta lui Keylor Navas. Dijon a pasat cu aceastā ocazie ultimul loc în Ligue 1, dar va trāi periculos pânā la final. În ciuda acestei victorii neașteptate, echipa lui Stephane Jobart este între cele mai slabe din prima ligā francezā. La primul contract de antrenor, Jobart a reușit să învingă PSG, la capătul unui unui meci capital pentru soarta sa pe banca lui Dijon.

Seara premierelor

Ambii marcatori ai lui Dijon au înscris pentru prima dată în Ligue 1. Adus de la Lens, Mounir Chouiar a egalat în al cincilea minut de prelungiri al primei reprize după o gafă a lui Keylor Navas, portarul adus de la Real Madrid. Victoria lui Dijon a fost adusă de Jhonder Cadiz. Venezueleanul adus din Portugalia, de la Benfica, a profitat de naivitatea surprizătoare a defensivei lui Tuchel.

Chiar și după această înfrângere, PSG are un avans liniștitor în fruntea Franței. Dacă va câștiga duminicăa Bordeaux, Nantes se apropie la 6 puncte.

Fotbal

Kylian Mbappe ratează duelul de foc cu Atalanta din Champions League! Cât va lipsi starul lui PSG

27/07/2020 LA 18:08
Fotbal

Anunț oficial al lui PSG în privința lui Mbappe. Ce șanse are să fie pe teren cu Atalanta

25/07/2020 LA 13:27
Subiecte asemănătoare
FotbalLigue 1Paris Saint-Germain
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol