Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Dinastia Mbappe" a început la PSG. Starul francez aduce un om cheie la campioana Franței

Cristian Mihală

Publicat 21/05/2022 la 19:04 GMT+3

Kylian Mbappe va fi mai mult decât un simplu jucător, după ce a ales să prelungească înțelegerea cu PSG. Francezul a luat prima decizie importantă de după ce a acceptat noul contract: și-a dat acordul ca Luis Campos să îl înlcouiască pe Leonardo.

Kylian Mbappé au-dessus de tous les autres joueurs du PSG cette saison

Credit imagine: Getty Images

Directorul tehnic al lui PSG, Leonardo, va pleca de la club în această vară, arabii considerându-l unul dintre principalii responsabili pentru un nou sezon european ratat. Fostul mare mijlocaș ofensiv a garantat pentru transferurile din perioada de mercato de vară și l-a susținut mult timp pe Pochettino, totul traducându*-se în ieșirea prematură, încă o dată, din Liga Campionilor.
Ca atare, Leonardo va fi dat afară în perioada următoare, în locul lui urmând să fie numit Luis Campos. Fost tehnician important în Portugalia, în anii '90, lusitanul a fost director sportiv la Monaco, în perioada 2013-2016. A colaborat, așadar, doi ani cu Mbappe la formația monegască, iar vârful francez a rămas impresionat de metodele sale de lucru și de modul în care reușea să țină atmosfera și grupul unit în Principat. După plecarea de la Monaco, Luis Campos a fost director sportiv la Lille, fosta campioană a Franței, astfel că venirea lui la PSG va întări, fără doar și poate, stafful administrativ al clubului.
CITEȘTE ȘI:

Mbappe a avut un cuvânt greu de spus în venirea lui Luis Campos

Kylian Mbappe nu va fi doar starul și golgheterul lui PSG, Marca anunțând încă de ieri că cel mai bine plătit jucător din lume va avea un cuvânt greu de spus în privința alegerii antrenorului, a oamenilor din staff și a jucătorilor care urmează să fie transferați.
Practic, Mbappe va fi consultat în orice decizie majoră care privește bunul mers al echipei, fiind un factor decizional important. Gary Lineker, fostul mare fotbalist englez, a sintetizat cel mai bine noul rol pe care vârful de 23 de ani îl va avea la echipa din capitala Franței. "De acum, practic, Mbappe va conduce clubul" a fost fraza memorabilă a lui Lineker.
Mbappe și PSG vor anunța oficial semnarea noului contract după partida cu Metz, din această seară, urmând să aibă loc și o petrecere care să marcheze triumful campioanei Franței, care a reușit să își asigure în continuare serviciile celui care e văzut de majoritatea specialiștilor cel mai bun jucător din lume.
Cifrele contractului lui Mbappe nu vor fi făcute probabil niciodată publice, dar în Vest se vehiculează sume astronomice. Cele mai mici au în vedere un salariu de 50 de milioane de euro/an, plus o primă de instalare de 150 de milioane de euro, dar sunt publicații care susțin că ar fi vorba de până la 300 de milioane de euro pentru francez, ca bonus că a ales să nu plece.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo