Potrivit presei din Franța, Marseille se află într-o situație extrem de delicată din punct de vedere financiar, care ar putea culmina cu excluderea gigantului din Ligue 1 din cupele europene.
Comisia FFP din partea UEFA a publicat un raport conform căruia "Marseille nu a respectat condițiile stabilite pentru sezonul 2019/2020". Forul european acuză clubul francez de faptul că a încălcat fair-play-ul financiar. Potrivit UEFA, Marseille trebuia să aibă un deficit financiar de maximum 30 de milioane de euro în acest an, 0 milioane de euro în 2021, urmând ca "până în 2023 să atingă chiar pragul de profitabilitate". Potrivit GetFootballNewsFrance, se pare că Marseille nu îndepinește, în prezent, echilibrul financiar impus de UEFA vara trecută, riscând să primească o interdicție din cupele europene, asemenea celei primite de Manchester City luna trecută.
Liga Campionilor UEFA
Igor Tudor, un car de nervi! Cum a fost surprins pe finalul meciului dintre Marseille și Tottenham
02/11/2022 LA 07:37

Marseille ar putea pierde și bonusul UEFA

Aflată pe locul 2 în Ligue 1, Marseille are șanse foarte mari să obțină calificarea în grupele Champions League la finalul sezonului, după o pauză de 7. Totuși, contractul semnat cu UEFA vara trecută se opune unor viitoare sume primite de Marseille în vară, în cazul accederii în Champions League.
Aproximativ 6 milioane de euro ar fi trebuit să încaseze formația franceză în cazul unei accederi în grupele celei mai râvnite competiții intercluburi. Pe lângă că va fi nevoită să reducă deficitul financiar actual și să renunțe la o sumă de bani importantă, Marseille va fi obligată să limiteze numărul jucătorilor care vor participa în Champions League, la un total de 23, precum și să scadă salariile uriașe ale unora dintre fotbaliști.
https://i.eurosport.com/2020/02/27/2785292.jpg

Marseille, a doua cea mai titrată echipă din Franța

În continuare, comisia FFP va urmări îndeaproape activitatea fostei campioane a Franței, urmând să ia o decizie finală la finalul sezonului. Până atunci, oficialii lui Marseille vor fi nevoiți să stabilească un plan prin care să se încadreze în intervalul stabilit de UEFA, astfel încât să nu fie sancționată și suspendată din Europa.
Marseille este a doua cea mai titrată echipă din Franța, după Saint-Etienne, reușind să câștige de 9 ori titlul de campioană de-a lungul istoriei. În sezonul curent, Marseille se află pe locul 2 în Ligue 1, la 13 puncte în spatele liderului PSG. Următorul meci al formației pregătite de André Villas-Boas va fi diseară, de la ora 22:00, împotriva celor de la Amiens.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga Campionilor UEFA
VIDEO | Tottenham, primire ostilă în Franța! Suporterii lui Marseille au "atacat" hotelul englezilor
01/11/2022 LA 13:55
Ligue 1
Mbappe neagă zvonurile privind dorința lui de a pleca în iarnă de la PSG! "Am fost șocat să aflu"
17/10/2022 LA 04:32