Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

EXCLUSIV - Gheorghe Hagi, pe lista scurtă a lui Olympique Marseille

Cristian Mihală

Actualizat 05/02/2021 la 21:19 GMT+2

Gheorghe Hagi este pe lista scurtă de nume a oficialilor lui Marseille pentru înlocuirea lui Andre Villas-Boas. Totuși, potrivit informațiilor Eurosport, românul nu este printre favoriții să preia fosta câștigătoare de Champions League.

Kein Mitleid mit seinen Spielern: Gheorghe Hagi

Credit imagine: Le Buzz

În ziua în care a împlinit 56 de ani, cel mai mare fotbalist român din toate timpurile are parte de o surpriză superbă: este în atenția oficialilor de la Olympique Marseille.
Andre Villas-Boas (43 de ani) le-a transmis conducătorilor lui Marseille că vrea să-și rezilieze contractul, în timpul conferinței de presă premergătoare meciului cu Lens, din Ligue 1. Motivul? Antrenorul portughez nu a fost de acord cu împrumutul mijlocașului Olivier Ntcham (24 de ani), de la Celtic.
Între timp, demisia a fost acceptată, iar Sky Sport Italia a scris deja că oficialii lui Marseille au început să caute înlocuitori pentru Villas Boas, iar primul abordat a fost Maurizio Sarri, căruia i-au și făcut o ofertă în zilele trecute. Se pare totuși că aceasta a fost respinsă de italian, deoarece acesta nu agreează preluarea unei echipe în plin campionat, el refuzând și alte echipe în ultima vreme din acest motiv, dar orice este posibil în următoarea perioadă.

Hagi, pe lista lui Marseille, dar nu e favorit să preia clubul francez

Acum, oficialii francezilor caută alte soluții, iar printre cei vizați se află și Gică Hagi, potrivit informațiilor Eurosport. Românul nu e favorit, însă, să ajungă la gruparea care ocupă locul 9 în Ligue 1. Rafa Benitez, Lucien Favre și Claude Puel sunt variantele preferate de conducere, însă toți trei sunt destul de greu de adus ca urmare a salariului cerut.
Marele avantaj al lui Hagi, pe lângă pretențiile financiare "domestice" e faptul că știe excelent să lucreze cu tinerii. OM are în prezent 22 de jucători cu vârsta sub 25 de ani, iar "Regele" ar fi un garant că aceștia s-ar putea dezvolta.
Gică Hagi și-a anunțat în acest sezon retragerea din funcția de manager al echipei înființate de el în 2009. "Regele" a pregătit prima echipă a constănțenilor începând cu 2014, cucerind 3 trofee: titlu în Liga 1 (2016/2017), Cupa României (2018/2019) și Supercupa României (2019).
În perioada 2014-2020, Hagi a pregătit-o pe Viitorul în 244 de meciuri, înregistrând 112 victorii, 53 de egaluri și 79 de înfrângeri.
Anterior proiectului Viitorul, "Regele" le-a mai pregătit pe Bursaspor, Galatasaray (în două rânduri), Politehnica Timișoara și FCSB.
Gică Hagi nu este primul român la care se gândesc oficialii lui OM pentru postul de antrenor. În 2014, preşedintele lui Olympique Marseille, Vincent Labrune, a cochetat cu aducerea lui Mircea Lucescu, dar părțile nu s-au înțeles.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo