Articol scris de Răzvan Cîrceag
Ce se întâmplă cu Bordeaux și Angers? Chiar dacă cele două cluburi au terminat unul lângă celălalt, pe locurile 12 și 13, suficient de departe de locurile retrogradabile, astăzi au fost anunțate că vor fi retrogradate cel puțin pentru moment.
Ligue 1
Omul bănuit că i-a dat COVID-19 lui Messi a primit amenințări cu moartea. Acesta este negativ
03/01/2022 LA 18:11
Sancțiunea a fost aplicată de către DNCG - organizația responsabilă cu monitorizarea și supravegherea conturilor asociațiilor profesionale de fotbal din Franța.

Bordeaux și Angers vor contesta decizia

Cele două cluburi franceze au postat simultan un răspuns oficial cu privire la situația delicată în care se află și au dat asigurări că totul se va finaliza cu bine. Bordeaux a explicat că retrogradarea lor temporară a fost pronunțată "din cauza retragerii acționarului majoritar din cadrul clubului". Odată cu plecarea fondului american de investiții King Street, Bordeaux a fost plasat sub protecția Curții Comerciale și de aici ar fi apărut această problemă.
În final, aceștia s-au arătat încrezători că sancțiunea lor va fi ridicată și vor rămâne în prima ligă franceză, odată cu finalizarea cumpărării clubului de către Gérard Lopez, un om de afaceri luxemburghez.
De partea cealaltă, președintele lui Angers a explicat că sancțiunea a fost aplicată pentru că lipsea un document privind transferul fundașului Rayan Aït-Nouri. Apoi a dat asigurări fanilor că totul este în regulă, iar Angers va rămâne în Ligue 1 după audierea apelului.
Ligue 1
Leonardo: "Primele luni ale lui Messi la PSG sunt spectaculoase, dacă te uiți pe statistică"
20/12/2021 LA 09:34
Ligue 1
Leonardo, super-anunț pentru fanii PSG: "Semnează prelungirea! Va rămâne la Paris toată cariera"
17/12/2021 LA 07:54